Boris Johnson
International

Boris Johnson avertizează Rusia că tentativele la adresa Ucrainei și Poloniei pot duce la erori tragice

Boris Johnson avertizează Rusia că tentativă militară pe care aceasta o are la adresa Ucrainei sau Poloniei va duce la „erori tragice”

Premierul Regatului Unit Boris Johnson a lansat un mesaj de avertizare împotriva Rusiei, iar mișcările sale de tip „aventurism militar” vor duce la „erori tragice” atât pentru Europa, cât și pentru Kremlin, conform AFP, citat de către Agerpres.

Boris Johnson: „Costul ar fi uriaș”

”Trebuie să ne asigurăm că toată lumea înţelege că costul unor calcule greşite la graniţe atât în Ucraina, cât şi în Polonia ar fi uriaş”, ”cred că ar fi o eroare tragică pentru Kremlin să creadă că există ceva de câştigat prin aventurism militar”, a declarat premierul britanic în faţa parlamentarilor.

Situația la granița Rusiei cu Ucraina a fost extrem de tensionată în ultimul timp, iar NATO a denunțat aglomerarea unui număr masiv de trupe rusești la granița Ucrainei.

De asemenea, s-au tras focuri de armă în zonele separatiste pro-ruse din Ucraina, iar armata ucrainieană a folosit drone militare în tot mai multe teste la granița cu Rusia.

În ultimele zile, atât UE, cât și SUA și-au declarat îngrijorarea cu privire la tensiunile dintre țările implicate atât în criza migranților din Belarus, dar și cu privire la o posibilă invazie a Ucrainei de către Rusia.

Lukașenko a declarat că se va ocupa de migranți

Europa se confruntă cu un puternic aflux de migranți încă din 2010, majoritatea fiind din Orientul Mijlociu. În urma unei conferințe de presă, președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko, a declarat că se va ocupa de migranții ce se află în acest moment la granița cu Polonia.