Uite ce mesaj a transmis, după finala Roland Garros

 boris_becker_5

Fostul tenismen Boris Becker, de şase ori câştigător de Grand Slam şi actual antrenor al sârbului Novak Djokovici, s-a declarat încântat de finala French Open de sâmbătă, dintre Maria Şarapova şi Simona Halep, care, în opinia sa, i-a făcut pe mulţi să iubească tenisul feminin.

“Bravo, Maria Şarapova! Un mare respect pentru Simona Halep… Ce finală! I-aţi făcut pe toţi să iubească tenisul feminin”, a scris Becker, pe contul său de Twitter.

Jucătoarea Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 4, a pierdut finala turneului de Grand Slam de la Roland Garros, după ce a fost învinsă, sâmbătă, cu scorul de 6-4, 6-7 (5), 6-4, de rusoaica Maria Şarapova, locul 8 WTA şi cap de serie numărul 7.

Finala de la Roland Garros, ediţia 2014, a fost cea mai echilibrată şi spectaculoasă din ultimii 13 ani şi a doua cea mai lungă din istorie. Tenisul practicat de cele două sportive a fost înaltă calitate, iar cei aproape 15.000 de spectatori – mulţi dintre ei români – prezenţi în tribunele arhipline ale arenei Philippe Chatrier au aplaudat de multe ori în picioare evoluţiile din teren. A fost pentru prima oară, din 2001, când finala feminină a French Open s-a disputat în trei seturi.