Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu reacționează după ce procurorul militar Bogdan Pîrlog, prezent în Piaţa Victoriei pe 10 august, a vorbit pentru prima dată despre atmosfera de la faţa locului. Bădulescu a declarat, luni, pentru PSNews.ro că ”nu știe” ce l-a determinat pe acesta să spună public informații despre protestul din 10 august, tocmai la 6 luni după eveniment.

De altfel, viceprimarul este de părere că acesta a scos la iveală lucruri pe care și el le-a confirmat atunci când a fost audiat la Parchet.

”Eu știu ce l-a determinat pe domnul procuror să iasă acum să facă declarațiile astea și de ce n-a ieșit până acum?Chiar nu știu. Asta e o chestiune care ține doar de domnia sa, eu acum, să mă ierte Dumnezeu, da, mă rog, n-a spus nimic nou. Doar că a confirmat ceea ce am confirmat și eu că existau date clare și informații că în acea zi urmau să aibă loc violențe de stradă. De fapt, dacă vă uitați la ce am declarant eu public, vine și confirmă procurorul” a afirmat Bădulescu.

Totodată, viceprimarul Capitalei a confirmat afirmațiile procurorului Bogdan Pîrlog, potrivit cărora edilulul i-ar fi explicat modul cum sunt gestionate camerele.

”Sigur că l-am informat, eram obligat, mi-a cerut informațiile astea să-i spun unde sunt camerele, unde stocăm datele, unde sunt poziționate, deci prezența dumnealui acolo a fost una activă, nu doar de supraveghetor, deci dânsul întreba: unde sunt camerele, unde le ținem, cum procesăm, cum le stocăm , ce date și informații avem, chestiuni care țineau de momentul respectiv, știți?” a explicat Aurelian Bădulescu.

Procurorul militar Bogdan Pirlog este cel care a asistat in Piata Victoriei la represiunea din seara de 10 august, a deschis dosarul prin autosesizare si a fost acuzat ca ar fi supervizat, de fapt, actiunea jandarmilor. Luni, acesta a făcut mai multe dezvăluiri, în cadrul unui interviu.

Reamintim că viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a declarat, la sfârșitul lunii ianuarie, într-o intervenţie telefonică, că i-a minţit pe procurori la Parchet atunci când a fost chemat şi audiat în ancheta privind violenţele de la protestul de pe 10 august.

„Câte documente ai semnat ca să nu-i laşi în piaţă şi ăştia au dat la Parchet. Şi de ce? Şi de ce a trebuit să mint la Parchet? Asta nu se întreabă? Da (am minţit la Parchet -n.r.). După 30 ianuarie este ziua în care lumea va şti adevărul. Asta, asta este frica lor. Da, domn’e, recunosc că am minţit la Parchet şi mă pun la dispoziţia organelor de urmărire penală cu fapte şi declaraţii pentru data de 10 august 2018. Poftim, am spus-o public. Ce am minţit o să declar la Parchet”, a declarat Aurelian Bădulescu, într-o intervenţie telefonică la România Tv.

Întrebat de ce a minţit în faţa procurorilor, Bădulescu a replicat: „Pentru că sunt un mincinos şi ca să apar un partid care acum mă exclude… de aia. Ca să-l apăr pe Codrin Ştefănescu, ca să apăr democraţia, ca să fie bine”, a completat viceprimarul.