Turcii îşi distrug iPhone-urile cu ciocane sau le dau foc şi aruncă băutura Coca-Cola la toaletă, după ce Erdogan i-a îndemnat să boicoteze produselor americane, ca răspuns la sancţiunile impuse de SUA.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a promis că va boicota toate electronicele produse de americani, precum cele ale companiei Apple şi a propus alternative necunoscute publicului larg pentru produse de tipul iPhone, potrivit Bloomberg.

„În Turcia avem Vestel Venus”, spune Erdogan marţi, referindu-se la o serie de smartphone-uri disponibile pe piaţa din Turcia, care pot fi achiziţionate pentru circa 100 de dolari şi sunt produse de Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=2SWtxHnOACQ&w=560&h=315]
Hotărârea lui Erdogan de a interzice accesul la electronicele produse de americani pentru cei circa 80 de milioane de cetăţeni ai Turciei vine după ce preşedintele american Donald Trump a impus o serie de sancţiuni Turciei şi tarife duble pe importurile de oţel şi aluminiu, contribuind la erodarea economică a ţării.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat Statele Unite că au declanşat “război economic” împotriva Turciei, după ce preşedintele american Donald Trump a anunţat la finele săptămânii trecute că a autorizat impunerea de taxe vamale mai mari pentru aluminiul şi oţelul provenite din Turcia, în contextul tensiunilor dintre cele două ţări.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=2SWtxHnOACQ&w=560&h=315]

Relaţiile dintre Statele Unite şi Turcia sunt tensionate, din cauza situaţiei pastorului american Andrew Brunson, cât şi din cauza diferenţelor de opinie în ceea ce priveşte situaţia din Siria.

Turcia a crescut miercuri tarifele vamale pentru importurile americane de automobile, cu 120%, băuturi alcoolice, cu 140% şi tutun, cu 60%, precum şi pentru cosmetice, orez şi cărbune, ca răspuns la sancţiunile impuse Ankarei de Washington.