Politic, Stiri, Ultima Ora

Bogdan Oprea se teme că vine Victor Ponta la Cotroceni mai repede?!

„Demisia lui Băsescu ar fi cea mai mare piedică pusă justiţiei, ar crea culoar lui Ponta”

 Bogdan Oprea Basescu

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Bogdan Oprea, susţine că „demisia şefului statului ar fi cea mai mare piedică pusă justiţiei”, astfel creându-se culoar spre Cotroceni premierului Ponta, „care i-a apărat public fără nicio ezitare pe colegii de partid chemaţi în faţa justiţiei”.

„Prim-ministrul României, domnul Victor Ponta, a declarat că cel mai mare ajutor pe care preşedintele României, domnul Traian Băsescu, l-ar putea da prestigiului justiţiei româneşti ar fi să demisioneze din funcţie. Pentru oricine a trăit în România ultimilor doi ani este evident că demisia domnului preşedinte Traian Băsescu ar fi cea mai mare piedică pe care ar putea-o pune justiţiei româneşti”, se arată într-o declaraţie a purtătorului de cuvânt al preşedintelui României, remisă, joi, agenţiei Mediafax.

Bogdan Oprea
Bogdan Oprea

Oprea menţionează faptul că, astfel i s-ar crea culoar spre Cotroceni tocmai premierului Victor Ponta, „cel care, din înalta poziţie publică în care se afla, i-a apărat public fără nicio ezitare pe toţi colegii de partid care au fost chemaţi în faţa justiţiei”.

Fratele şefului statului, Mircea Băsescu, a fost reţinut, joi seară, de procurorii anticorupţie, care îl acuză de trafic de influenţă. Scandalul a început miercuri seară, odată cu difuzarea înregistrărilor audio-video legate de cazul Bercea.

Înregistrările au provocat un scandal în mediul politic de la Bucureşti. Premierul a cerut demisia şefului statului, iar Traian Băsescu a negat orice legătură, precizând, cu lacrimi în ochi, că între nevoia de consolidare a justiţiei şi reflexul firesc de a-şi apăra fratele alege consolidarea justiţiei.

Premierul Victor Ponta a declarat că preşedintele Traian Băsescu ar trebui să demisioneze pentru a apăra ideea independenţei justiţiei în cazul fratelui său, Mircea Băsescu, şi al familiei lui Bercea Mondial. El a adăugat că poate fi luată în calcul şi suspendarea lui Băsescu dacă s-a implicat în acest caz.

 

 

 

blank
blank