Bo, căţelul familiei Obama, a murit la vârsta de 13 ani. Câine de apă portughez, acesta fusese adoptat de familia fostului preşedinte ale SUA după alegerile din 2008.

Bo a zburat cu Air Force One şi a fost prezent la vizita Papei Francisc la Casa Albă. Lui Bo îi plăcea să stea pe fotoliul preşedintelui Obama, din Biroul Oval. Bo le întâmpina mereu pe fetele cuplului când veneau de la şcoală. Michelle Obama a povestit că Bo a fost o promisiune împlinită pentru fete, cărora le-a spus că vor lua un câine după alegerile din 2008.

„Nu aveam idee cât de mult avea să însemne el pentru noi toţi”, a scris Michelle pe contul de Instagram, preluată de Associated Press.

„Astăzi, familia noastră a pierdut un prieten adevărat şi un tovarăş loial. Timp de mai bine de un deceniu, Bo a fost o prezenţă constantă şi blândă în viaţa noastră – fericit să ne vadă în zilele noastre bune, în zilele noastre rele”, a scris şi Barack Obama.

„A tolerat toată agitaţia care a venit odată cu faptul că a fost în Casa Albă, dar nu a muşcat, i-a plăcut să sară în piscină vara„, a povestit fostul preşedinte american. „Era exact ceea ce aveam nevoie şi mai mult decât ne-am aşteptat vreodată. Ne va fi dor de el cu drag„, a mai scris Barack Obama într-un alt tweet.