Featured, Life

Black Friday-ul romanesc a avut priza la straini. Vezi cine s-a înghesuit să viziteze site-urile

Black Friday-ul anul acesta, cumpărăturile  au depăşit toate recordurile: valoarea totală a tranzacţiilor online prin intermediul PayU România a ajuns la peste 157 de milioane de lei, cu 43% mai mult faţă de anul trecut. Compania estimează că valoarea totală a achiziţiilor depăşeşte 1 miliard de lei. Minutul de aur: ora 6:54, cu 1.135 de tranzacţii. Produsele vizate: IT&C, bijuterii, fashion, turism

Black Friday-ul” dacă ne uităm la toate cumpărăturile online – plătite, atât online, cât şi cu numerar la livrare, atunci PayU estimează că valoarea totală a tranzacţiilor realizate în ziua de Black Friday a depăşit 1 miliard de lei”, arată PayU România.

Printre principalele ţări de unde s-a cumpărat în România se numără: Marea Britanie, Ungaria şi Germania.

Top 3 tranzacţii înregistrate în platforma PayU România, până la ora 18:30, au fost: 129.635 de lei – aur; 48.881 lei – echipamente şi accesorii foto; 46.970 lei – IT&C, aceleaşi ca la ora 16:30. Ţările din care au venit tranzacţiile au fost: România, Marea Britanie, Ungaria, Italia, Bulgaria.

Numărul de tranzacţii online făcute prin intermediul acestui procesator de plăţi a fost de 235.972, cu aproximativ 60% mai mult faţă de anul trecut.

Pentru plată, 70% din cumpărăturile online au fost plătite cu un singur click, iar 37% din totalul plăţilor online au fost realizate cu un card în rate fără dobândă.

„Totalul volumelor achitate online până la ora 16:30 a depăşit rezultate din întreagă zi de Black Friday 2017”, au mai precizat reprezentanţii PayU România.

„Categoriile preferate de produse se menţin: topul cumpărăturilor online este dominat de produsele IT&C, urmate de fashion (îmbrăcăminte, încălţăminte, accesorii); turismul câştigă şi el din ce în ce mai mult teren”, au mai precizat reprezentanţii PayU România.

Vineri, 16 noiembrie, până la ora 18:30, PayU România a consemnat volume tranzacţionate de 136 de milioane de lei, cu 39% mai mult faţă de anul trecut, iar numărul de tranzacţii a fost de 202.175, cu 56% mai mult faţă de anul trecut.

Pe categorii produse, cele mai multe cumpărături au fost făcute din: IT&C, bijuterii, fashion, turism şi asigurări, rămânând neschimbate faţă de ora precedentă.

Astfel, valoarea medie a unui coş de cumpărături era, la ora 18:30, de: 673 de lei, cu 11% mai mic faţă de anul trecut. În plus, 30% din cumpărăturile online au fost plătite cu un singur click, iar 24% din totalul plăţilor online au fost realizate cu un card în rate fără dobândă.

Cea mai mare tranzacţie online a fost înregistrată până la 11:30, fiind în valoare de 129.35 de lei, cu care a fost achiziţionat aur, au mai subliniat reprezentanţii PayU România.

Până la ora 16:30, volume tranzacţionate prin intermediul procesatorului de plăţi a fost de 127,6 milioane de lei, cu 40% mai mult faţă de anul trecut, iar numărul de tranzacţii de 184.460, cu 56% mai mult faţă de anul trecut. Astfel, valoarea medie a unui coş de cumpărături a fost de 692 lei, cu 10% mai mic faţă de anul trecut. „

„Conform datelor F64, evoluţia vânzărilor este conform aşteptărilor. La ora 16:15 au fost înregistrate comenzi în valoare de aproximativ 1.150.000 euro, cifre comparabile cu cele înregistrate în anul 2017. Cele mai mari creşteri au fost înregistrate de categoriile: action camera (95,7%), accesorii foto (52%) şi parate mirrorless (30%), în timp ce aparatele compacte şi camerele video au înregistrat scăderi de 29%, respective 20,5%. 33% din totalul comanzilor au fost achitate cu cardul”, au mai menţionat reprezentanţii PayU România.

În plus, până la 13:30, PayU România înregistrase volume tranzacţionate de 115,2 milioane de lei, cu 39% mai mult faţă de anul trecut, iar număr de tranzacţii era cu 51% mai mare faţă de anului trecut, la 157.932, astfel că valoarea medie a unui coş de cumpărături s-a redus cu 8%, la 728 de lei. În plus, 28% din cumpărăturile online au fost plătite cu un singur click, iar 26% din totalul plăţilor online au fost realizate cu un card în rate fără dobândă.

„Black Friday rămâne unul dintre cele mai solicitate momente de achiziţie ale anului. Spre deosebire de primii ani în care campaniile de tip Black Friday au intrat în România, acum consumatorii nu îl mai percep ca pe un <>, ci pe un context recurent de cumpărături la cele mai bune preţuri. De aici observăm şi un comportament mult mai echilibrat al consumatorilor, care urmăresc din timp produsele care îi interesează, sunt atenţi la campaniile anunţate de retailerii de interes pentru ei şi sunt, în ansamblu, mult mai siguri pe achiziţiile din perioada campaniei”, a declarat Iulian Vegheş, vicepreşedintele de Marketing al Vivre.

Volumele tranzacţionate până la 7:55 au fost de 42 de milioane, cu 35% mai mult faţă de anul trecut, iar numărul de tranzacţii a crescut cu 56% faţă de anul trecut, ajungând la aproximativ 50.000. Valoarea medie a unui coş de cumpărături a fost de 838 de lei. În primele şapte ore, aceste volume au fost de aproximativ patru milioane de lei, la un număr de tranzacţii de aproximativ 10.000, astfel că valoarea medie a unui coş de cumpărături a fost de 377 de lei.

În topul tranzacţii înregistrate în platforma PayU România, în 5 minute au fost realizate 5.400 de tranzacţii.