IT&C, Stiri

Black Friday 2014. Vrei un laptop care sa te tina minim 3 ani? Vezi sfaturile esenţiale

Dacă vreţi să vă cumpăraţi de Black Friday un laptop performant, cu dotări de top şi un preţ optim, GadgetReport.ro vă ajută să faceţi cea mai bună selecţie. Sunt câteva criterii esenţiale pe care trebuie să le luaţi în calcul atunci când vă decideţi să cumpăraţi.

laptopuri_black_friday_86097400

1. Dacă vreţi un laptop performant, alegeţi unul cu procesor Intel Haswell i5 sau i7, alături de minim 4-6 GB de RAM.

2. Dacă aveţi de ales între două laptopuri care au procesor Intel Haswell, evitaţi-l pe cel cu indicativul U în final. Sunt nişte versiuni ceva mai slabe la capitolul procesare, asta pentru a asigura o autonomie mai mare bateriei.

3. Este esenţial ca laptopul sa aiba spatiu de stocare pe SSD. Diferenta de viteza de procesare va fi semnificativa fata de cea a laptopurilor cu hard clasic.

4. Asiguraţi-vă că laptopul are placă video dedicată. Evitaţi laptopurile cu plăci incluse, asta mai ales dacă vreţi să folosiţi gadgetul pentru jocuri.

5. Căutaţi un ecran Full HD. Nu vă lăsaţi impresionaţi de cele touch-screen dar cu rezoluţie HD. Veţi vedea că experienţa vizuală va fi complet diferită.

6. Apropo de touch-screen, chiar vă vedeţi apăsând cu degetele pe ecran? Dacă da, căutaţi un laptop care să aibă touch-screen în 8 puncte.

7. Alegeţi un laptop cu baterie detasabilă. Până la urmă, toate bateriile se duc după 1-2 ani de folosinţă. Iar ca sa ii schimbi bateria, va fi mult mai ieftin sa o cumperi tu si sa o inlocuiesti decat sa il duci la service.

8. Daca vrei un laptop cu care sa navighezi la viteza maxima pe internet, cauta unul care sa includa modul wireless AC sau ACBGN.