Bitcoin a scăzut sub valoarea de 30.000 de dolari, trăgând alte 22 de monede digitale în jos. Astfel, piaţa criptomonedelor mai pierde aproape 100 de miliarde de dolari.

Piaţa criptomonedelor a pierdut în 24 de ore aproximativ 98 de miliarde de dolari, conform datelor CoinMarketCap citate de CNBC.

Potrivit datelor CoinDesk, Bitcoin a scăzut cu peste 6%, ether a pierdut aproape 9%, iar ripple a scăzut cu aproape 10%.

Scăderea drastică a Bitcoin a venit după o vânzare largă pe piețele globale. Luni, indicele Dow Jones a avut cea mai slabă zi din octombrie anul trecut, în condiţiile în care există „îngrijorări cu privire la calitatea şi forţa redresării economice.

„Au existat vânzări largi pe pieţele globale, activele de risc sunt scăzute peste tot,” a spus Annabelle Huang, partener la firma de servicii financiare Amber Group. „Există îngrijorări cu privire la calitatea şi forţa redresării economice” şi „activele cu risc mai larg au devenit mai slabe, inclusiv randamentele ridicate”, a spus Huang. „Împreună cu slăbiciunea recentă a BTC (bitcoin), acest lucru tocmai a redus piaţa criptografică.”

De la maximul istoric al bitcoin de aproape 65.000 de dolari la mijlocul lunii aprilie, valoarea sa a scăzut cu peste 50%.