Bitcoin a crescut la peste 37.700 de dolari pentru a atinge un nou record joi, ceea ce a urcat valoarea totală a întregii piețe a criptomonedelor la peste 1.000 de miliarde de dolari, pentru prima dată, anunță CNBC.

Moneda digitală Bitcoin a atins un maxim istoric de 37.739,08 dolari, la doar câteva ore după ce a trecut peste 36.000 de dolari, potrivit datelor Coindesk.

Moneda digitală a crescut cu peste 5% în 24 de ore. Criptomoneda a crescut cu aproximativ 29% de la începutul anului 2021 și în ultimele 12 luni cu peste 380%.

Între timp, valoarea întregii piețe a criptomonedelor, care este alcătuită din bitcoin și alte monede digitale, cum ar fi eter și tether, a depășit 1 trilion de dolari pentru prima dată joi dimineață, conform datelor Coinmarketcap.

Creșterea criptomonedelor este atribuită unui număr de factori, inclusiv interesul sporit al marilor investitori, cum ar fi Paul Tudor Jones, de exemplu, care au cumpărat monezi digitale .

Mulți din cei ce mizează pe bitcoin spun că criptomoneda este asemeni unui „aur digital”, un potențial activ de refugiu sigur și o acoperire împotriva inflației. Într-o notă de cercetare recentă, JPMorgan a estimat că bitcoin ar putea atinge 146.000 de dolari pe termen lung, întrucât concurează cu aurul ca monedă „alternativă”. Strategii băncii de investiții au menționat că bitcoin ar trebui să devină substanțial mai puțin volatil pentru a atinge acest preț.