Actualitate

Bisericile luate la puricat de reprezentanţii ISU

Inspectorii ISU au aplicat mai multe amenzi unor biserici din judeţul Botoşani în urma unei campanii privind verificarea lăcaşurilor de cult înaintea sărbătorilor pascale.
Pompierii au verificat în urmă cu o săptămână peste 50 de lăcaşe de cult, constatând mai multe abateri de la legislaţia în domeniul situaţiilor de urgenţă.

„Pentru încălcări grave ale legislaţiei în domeniu au fost aplicate 73 de sancţiuni contravenţionale, din care 15 amenzi în cuantum de 7.500 lei”, a afirmat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Dorina Lupu.

Printre neregulile întâlnite cel mai des au fost neverificarea periodică a stingătoarelor din dotare prin firme specializate la expirarea perioadei de garanţie sau a instalaţiilor paratrăsnet, exploatarea instalaţiilor electrice cu defecţiuni sau improvizaţii, dotarea incompletă a panourilor de incendiu cu accesoriile PSI specifice (găleţi, lopeţi, târnăcoape, căngi), neîntocmirea şi neafişarea planului de evacuare în caz de incendiu, dar şi neignifugarea elementelor de construcţie din material lemnos din componenţa clădirilor.

blank