Contribuția totală a fundației a lui Bill Gates pentru combaterea COVID-19 este acum mai mare de 1,8 miliarde de dolari.

Bill Gates a prezis pandemia de Covid 19 şi a investit 350 de milioane de dolari pentru serul anti-Covid. Acum, Fundația Bill & Melinda Gates a anunțat că va dona 50 de milioane de dolari pentru Alianța Vaccinurilor, GAVI. Astfel va spori accesul țărilor sărace la vaccinuri sigure și accesibile.

Donația va sprijini achiziționarea vaccinului anti-COVID-19 prin Angajamentul Gavi COVAX Advance Market (AMC), precum și livrarea vaccinurilor în Nigeria și în alte 91 de țări cu venituri mai mici, potrivit Allafrica.com.

Anunțul lui Bill Gates vine după alte 156 de milioane de dolari donate către COVAX AMC. Contribuția totală a fundației pentru combaterea COVID-19 este acum mai mare de 1,8 miliarde de dolari.

„Lumea trebuie să se reunească urgent pentru a extinde accesul echitabil la vaccinurile COVID-19, sau altfel riscăm mai multe decese și apariția de noi variante care ar putea prelungi pandemia”, a declarat Mark Suzman, CEO al Fundației Bill & Melinda Gates.

Fundația a cerut țărilor cu venituri ridicate să împartă cel puțin 1 miliard de vaccinuri anti COVID-19 cu țările cu venituri mai mici, cât mai curând.

Țările cu venituri ridicate au făcut rezerve de mai multe vaccinuri COVID-19 decât au nevoie și, prin urmare, pot face parte din efortul de accelerare a accesului la vaccinuri. În acest fel, țările cu venituri mai mici vor putea să imunizeze sute de milioane de lucrători din domeniul sănătății și persoane cu risc în acest an.

În ultimii 20 de ani, fundaţia lui Bill Gates a cheltuit 4 miliarde de dolari pentru dezvoltarea diverselor vaccinuri, 350 de milioane fiind investiţi numai în vaccinul anti-Covid.

Bill Gates declara la finalul lui 2020, într-un interviu acordat CNN, că nu exclude varianta ca următoarele patru, poate chiar șase luni, să fie cele mai grele de la debutul pandemiei de coronavirus. Fondatorul Microsoft s-a arătat impresionat de avansul medicinei în lupta cu Covid-19, susținând că „acele vaccinuri cel mai probabil vor pune capăt acestei pandemii, însă nu mai devreme de 2022”.

Deși s-a declarat optimist în privinţa vaccinării, Bill Gates a afirmat că în opinia sa lumea nu va reveni la normal până în 2022.

Bill Gates și Warren Buffett vor construi un nou tip de reactor nuclear în statul Wyoming

Bill Gates și Warren Buffett au ales statul Wyoming pentru a construi un nou tip de reactor nuclear. Mark Gordon, guvernatorul statului Wyoming, s-a declarat încântat de centrala care va purta numele Natrium.

„Acesta este drumul cel mai rapid şi clar pentru a trece la o amprentă negativă de carbon”, a spus Mark Gordon, guvernatorul statului Wyoming, citat de The Guardian.

Reactorul va fi amplasat pe locul unei centrale de cărbune care urmează să se închidă.

„Această sursă inovativă de energie curată constă într-un reactor avansat dotat cu săruri lichide utilizate pentru stocarea energiei. Este capabilă să accelereze producţia de electricitate în funcţie de cerere sau de disponibilitatea resurselor regenerabile. Tehnologia Natrium va fi disponibiliă cel târziu la sfârşitul anilor 2020. Aceasta va fi prima tehnologie avansată disponibilă pentru comercializare,” a declarat Gates într-o conferință de presă.