Bill Gates a avertizat că lumea se va confrunta cu o pandemie globală la fiecare 20 de ani dacă nu vor fi făcute mai multe în direcţia gestionării unor boli precum COVID-19.

Miliardarul filantrop, care are acum 64 de ani, spune că creşterea numărului de călătorii va face ca ameninţările pandemiilor cauzate de virus să fie mai ridicate mari decât oricând altădata în istorie, potrivit unui interviu pe care l-a acordat el FT.com

Fondatorul Microsoft a avertizat de mult timp de ameninţarea bolilor infecţioase şi a cheltuit milioane de dolari din averea lui personală pentru a ajuta la vindecarea bolilor. Într-un interviu video pentru Financial Times, el a spus: „Este cel mai mare eveniment pe care oamenii îl vor fi experimentat în toată viaţa lor.”

Gates a spus în cadrul interviului că liderii mondiali ar fi „plătit mii de miliarde de dolari dacă ar fi fost pregătiţi corespunzător în legătură cu acest coronavirus”.

Ca răspuns al acestei epidemii, guvernele vor avea pregătite strategii pentru combaterea unor posibile pandemii viitoare.

„Costul realizării acestor lucruri este foarte mic prin comparaţie cu ceea ce trecem acum. Acum oamenii realizează că există posibilitatea ca în 20 de ani de acum încolo, odată cu intensificarea numărului de călătorii ale oamenilor, un virus să apară iarăşi. Astfel că cetăţenii aşteaptă ca guvernul să transforme aceste strategii în priorităţi.”