Fondatorul Microsoft, Bill Gates deține prin intermediul Fundației sale 66 milioane de acțiuni la Fondul Proprietatea a căror valoare este de aproximativ 13 milioane de dolari.03-bill-gates_048066c752

Organizația lui Bill Gates, cu active de 43 de milioane de dolari deține alături de soția sa, Melinda acțiuni la Fondul Proprietatea (FP) de aproximativ 13 milioane dolari. Pachetul de 66 de milioane de acțiuni avea valoare de piață de 13,04 milioane de dolari. Ieri, la ora închiderii, o acțiune era cpotată la 0,816 lei/acțiune. Acțiunile Fondul Proprietatea au fost achiziționate anul trecut prin intermediul Bill & Melinda Gates Foundation Trust.

Cel mai mare acționar al Fondului Proprietatea este tot un investitor din America. Grupul Elliott Management contolat de magnatul Paul Singer a ajuns la o deținere de peste 21% din acțiunile FP prin plasamentele realizate de companiile subsidiare Manchester Securities Corp. și Beresford Energy Corp. Valoarea acestor pachete se ridică la 1,92 miliarde lei (464 milioane dolari).