Biden
International

Biden, insultat în timpul videoconferinței de Crăciun

Familia Biden a respectat tradiţia de Crăciun a Casei Albe şi a intrat în dialog cu mai mulţi americani. Doar că, unul dintre interlocutori l-a insultat pe preşedinte.

Jill şi Joe Biden au respectat tradiţia Casei Albe şi au discutat cu mai multe persoane care apelează la o linie telefonică pentru a urma traseul lui Moş Crăciun, gestionat din 1955 de Comandamentul Nord-American de Apărare Aerospaţială (North American Aerospace Defense Command, NORAD).

În videoconferinţa de la Casa Albă, ei au discutat cu Jared, tată a patru copii. La finalul discuţiilor, Joe biden i-a urat părintelui „un Crăciun minunat”, iar acesta i-a răspuns că-i doreşte şi el un „Crăciun fericit”, iar la final a adăugat „Let’s Go Brandon”.

Let’s Go Brandon, sunt de acord”, a răspuns Joe Biden. De fapt, aceste cuvinte înseamnă “F**k Joe Biden

Conform sursei citate, cele trei cuvinte vin dintr-un interviu local cu un pilot de maşini de curse, Brandon Brown. Victorios într-o competiţie dintr-un circuit Nascar în Alabama, pilotul de 28 de ani a fost intervievat la 2 octombrie de o jurnalistă a NBC. Ridicând vocea pentru a acoperi zgomotul tot mai mare din tribună, femeia spune: “Puteţi auzi scandările mulţimii: Haide, Brandon! (‘Let’s Go Brandon’ – n.r.)”. De fapt, se aude destul de clar că mulţimea scandează: ‘F**k Joe Biden!’.

Sloganul ‘Let’s Go Brandon’ a devenit un mod uşor de a-l înjura pe Biden, fără a repeta cuvântul vulgar care se presupune că ar trebui evitat în orice discurs educat. Astfel, pe lângă simpatizanţii obişnuiţi ai lui Donald Trump, şi politicieni republicani de prim rang au reluat această formulă.