Bicicletele electrice
International

Bicicletele electrice cu care soldații ucraineni transportă arme antitanc și patrulează fără a fi auziți

Luptătorii ucraineni au folosit bicicletele electrice ultra-silențioase și ascunse pentru transportul de arme și alte sarcini vitale în războiul lor în curs cu Rusia. Rapide și agile, sunt mult mai silențioase decât motocicletele pe benzină.

Bicicletele electrice oferă armatei ucrainene un avantaj vital în conflict. Rapide și agile, sunt mult mai silențioase decât motocicletele pe benzină și ideale pentru a muta în poziție armele antitanc.

Citește și: Motorina, cu 2,5 lei/litru mai ieftină în Ungaria decât în România. De ce nu poți alimenta în vecini

Ucraina a modificat bicicletele pentru a transporta arme ușoare antitanc de ultimă generație (NLAWS), cu imagini de pe rețelele de socializare care le arată „modificate cu o ladă pe spate și un lansator de rachete uriaș care iese din spate”.

Majoritatea bicicletelor electrice sunt biciclete marca ELEEK și Delfast. Delfast poate atinge 50 de mile (80 de kilometri) pe oră, permițând soldaților cu NLAWS să se miște în poziție, să tragă la o țintă și să fugă în câteva clipe.

Mașinile silențioase și rapide sunt excelente și pentru a efectua patrule de gardă fără a alerta forțele inamice, scrie defensepost.com.

blank