Life, Stiri

Bicarbonatul de sodiu, praful minune pentru frumusețe și sănătate

Cum poate fi folosit, în afara bucătăriei

bicarbonatul

Bicarbonatul de sodiu nu este util doar în bucătărie, ci poate fi face minuni pentru frumusețea și sănătatea ta. Iată câteva moduri în care poți întrebuința bicarbonatul de sodiu pentru a avea grijă de frumusețea și sănătatea ta:

Albirea dinților – Bicarbonatul de sodiu înălbește dinții, însă folosirea excesivă dăunează, deoarece poate irita gingiile. Drept urmare, folosește-l cel mult o dată pe săptămână în loc de pastă de dinți. Partea bună este că rezultatele se văd chiar după prima spălare.

Exfoliant – Bicarbonatul de sodiu este un excelent produs de exfoliere și curățare. Tot ce trebuie să faci este să adaugi în loțiunea ta demachiantă o lingură de bicarbonat și să masezi ușor fața, pentru a îndepărta eficient celulele moarte. Dacă ai tenul gras, mai poți adăuga în demachiant și două lingurițe de ovăz. Împreună cu bicarbonatul, ovăzul oferă o curățare profundă și lasă fața netedă.

Curățarea periei de păr – Îți poți curăța peria de păr scufundând-o într-un amestec de bicarbonat de sodiu și apă. 10 minute reprezintă un interval suficient, după care îndepărtează reziduurile de păr.

Preambul al unei manichiuri de senzație – Bicarbonatul de sodiu exfoliază într-un mod eficient unghiile, așa că freacă-ți-le cu o periuță pe care ai pus bicarbonat înainte de a te da cu ojă. Vei observa cu siguranță efectele.

Deodorant fără chimicale – Amestecă patru linguri de bicarbonat cu 10 picături de ulei (alege ce-ți convine, de la iasomie la argan sau la jojoba) și vei obține un deodorant cu mult mai puține chimicale decât cele din comerț.

Previne mirosurile urâte – Pentru picioarele obosite sau rău mirositoare, pune câteva lingurițe de bicarbonat în apă și țineți-le la înmuiat timp de cel puțin 10 minute. Mai mult, bicarbonatul de sodiu are rolul de a hidrata pielea călcâielor. La sfârșit, masează-ți picioarele cu o cremă grasă.

Arsuri stomacale – Dacă ai indigestii sau arsuri stomacale, îți poți începe ziua bând un pahar cu apă în care ai adăugat o linguriță de bicarbonat, pe stomacul gol. În felul acesta, accidul gastric în exces este neutralizat.

Acnee – Folosind apă caldă și bicarbonat de sodiu, poți crea o pastă pe care să o aplici pe coșuri sau pe puncte negre. Pasta va avea un efect de uscare, care va accelera dispariția lor.