Bianca Andreescu (19 ani – locul 14 WTA) a luat o primă decizie după finala câștigată de la Rogers Cup, în fața Serenei Williams (37 de ani – locul 8 WTA), care s-a retras după doar patru game-uri.

Sportiva cu origini românești a hotărât să se retragă de la turneul de la Cincinnati, programat în această săptămână, din cauza oboselii.

“Nu am fost vreodată la Cincinnati, așa că sunt cu adevărat dezamăgită să fac acest anunț, că mă retrag din competiție. Chiar trebuie să-mi ascult corpul în acest moment. Săptămâna care tocmai a trecut nu a fost deloc ușoară, așa că am luat această decizie, dar la anul voi participa”, a spus Bianca la conferința de presă.

Bianca Andreescu, al doilea titlu major din carieră, după Indian Wells
Bianca ar fi trebuit să joace, la Cincinnati, cu Lesia Tsurenko (30 de ani – locul 34 WTA) în primul tur.

Andreescu a ajuns pe poziția a 14-a din clasamentul WTA, după ce a câștigat Rogers Cup, iar acest trofeu marchează al doilea titlu major din cariera sa, după cel de la Indian Wells 2019.

Bianca Andreescu a transmis un mesaj fanilor din România, înainte de finala de la Rogers Cup
Bianca Andreescu a avut fanii de partea ei la Toronto, acolo unde a reușit să câștige marele trofeu. La fiecare meci, jucătoarea canadiană cu origini româneşti a fost încurajată atât de canadieni, cât şi de români. Pe lângă sprijinul fanilor, la Rogers Cup, Bianca i-a avut alături şi pe părinţii ei. Ea a oferit un interviu în limba română pentru Digi Sport.

“Suportul din România este foarte minunat, chiar simt toată iubirea voastră și a părinților mei să fiu aici la turneul ăsta, în Canada. Pentru mine este un moment foarte special, pentru că niciodată nu vin ei la turnee, doar la Grand Slam-uri. Să fiu alături de ei, este minunat pentru mine

serena williams , cincinnati , rogers cup , bianca andreescu