Showbiz, Stiri

Betty Peter de la SRC i-a fost interzis să devină pionieră

mulatrei-betty-peter-de-la-src-i-a-fost-interzis-sa-devina-pioniera-18480903

Astăzi, de la ora 20.30, la “Happy show”, emisiunea Serviciului Român de Comedie, de la Antena 1, se sărbătoreşte 1 Mai, dar în varianta de dinainte de ’89 cu pionieri, defilări şi manifestaţii dedicate muncii.

Îmbracate în costum de pionier, cu centură şi cravată cu tricolor, Gina Pistol, Beatrice Peter, alături de invitata emisiunii, cântăreaţa Andreea Bănică, şi-au reamintit întâmplări din şcoala primară. “Da, îmi aduc aminte când am fost făcută pionieră, s-a întâmplat la noi la şcoală. Am avut şnur roşu, de comandant de grupă. Am şi defilat de 1 Mai, şi acum îmi vine să râd când trec cu maşina pe lângă fântânile de la Unirea. Am stat o zi întreagă lângă una dintre ele, nemâncată, aşteptând să treacă delegaţia tovarăşului. Şi ce să vezi, el şi-a schimbat traseul”, spune amuzată Gina Pistol.

Pentru mulatra Beatrice Peter costumul de pionieră o face să-şi amintească de lucruri nu tocmai plăcute: “tatăl meu era din Burundi, ceea ce nu era deloc pe placul autorităţilor. Pe coperta dosarului meu medical scria: <copil mulatru- copil cu probleme sociale>. Din acest motiv nu aveam voie să fiu nici şoim al patriei, la grădiniţă, d-apăi pionier. Dar am avut noroc cu educatoarea mea, o femeie cu capul pe umeri, care mă lăsa să port uniforma de şoim prin clasă. La şcoală însă am fost exclusă din grupul care a mers la ceremonia specifică pentru a deveni pionier, deşi eram prima în clasa la învâţătură. N-am suferit deloc din pricina asta, eram înconjurată de oameni deosebiţi care mă încurajau să nu pun la suflet, iar acasă mi s-a explicat clar situaţia. Peste doar câteva luni a venit Revoluţia şi totul s-a schimbat pentru mine ”, mărturişeste actiţa de culoare.

Ce vor face pionierele în platoul de filmare de la “Happy show”, telespectatorii vor afla în această seară, de la ora 20.30, într-o nouă ediţiei a emisiunii.