Berlusconi
International

Berlusconi, sprijinit de partidele de dreapta, în cursa pentru președinția Italiei

Blocul de centru-dreapta al Italiei va sprijini cererea fostului premier Silvio Berlusconi de a deveni următorul președinte al Republicii, a declarat joi liderul partidului de dreapta Liga, Matteo Salvini, conform Reuters.

Berlusconi, în lupta spre funcția de lider al statului

Parlamentul italian se va întruni pe 24 ianuarie pentru a începe votul pentru un nou șef de stat care să-l înlocuiască pe Sergio Mattarella, liderii de centru-dreapta sunt așteptați să discute situația la o întâlnire programată vineri.

„Centrul-dreapta este ferm și unanim în sprijinul său pentru Berlusconi, nu vom accepta vetouri ideologice de la stânga”, a spus Salvini într-o declarație, referindu-se la partidele de centru-stânga care au denunțat ambițiile prezidențiale ale lui Berlusconi.

Alegerile prezidențiale domină dezbaterile politice din Italia și probabil vor avea un impact major asupra viitorului țării.

Premierul Mario Draghi este printre candidații de top pentru această funcție, dar promovarea sa la Palatul Quirinale al șefului statului ar lăsa partidelor posibilitatea de a alege fie să instaleze un nou premier, fie să solicite alegeri cu un an înainte de termen.

Într-o conferință de presă de miercuri, Salvini a precizat că partidul său va fi pregătit să rămână la guvernare chiar dacă Draghi va pleca, dar a repetat că ar dori ca fostul șef al Băncii Centrale Europene să rămână premier.

Partidul Forza Italia al lui Berlusconi a spus că va renunța la guvernul de unitate dacă Draghi se mută în Quirinale.

Fostul premier al Italiei, Silvio Berlusconi, și-a anunțat candidatura pentru funcția de președinte a Italiei. Chiar și așa, în ciuda vârstei înaintate, a problemelor de sănătate și a scandalurilor sexuale în care acesta este implicat, fostul premier Berlusconi și-a anunțat candidatura pentru funcția de președinte. Acesta a declarat că dorește să-și țină dorința față de mama sa, anume, aceea că într-o zi va ajunge președinte. Citește mai mult

Italia va alege un nou președinte de-abia la începutul anului viitor, dar Silvio Berlusconi deja s-a închis în cursa electorală, chiar dacă nicio candidatură nu a fost făcută publică.