Fostul premier italian Silvio Berlusconi se află din nou în spital. Acesta ar fi fost internat încă de luni, însă motivele nu sunt clare, în condiţiile în care miercuri ar fi trebuit să compară în faţa unei instanţe.

Un colaborator apropropiat a al fostului premier a declarat că nu sunt motive serioase de îngrijorare însă acesta nu va putea participa la niciun eveniment public in viitorul apropiat. Berlusconi, în vârstă de 84 de ani, trebuia sa apara astazi in faţa unei instanţe din Milano care judecă un dosar în care este implicat, după cum scrie agenţia Reuters.

Silvio Berlusconi a mai fost internat in spital in septembrie anul trecut după ce s-a infectat şi a fost tratat pentru Covid 19.

De asemenea, la mijlocul lunii ianuarie, Silvio Berlusconi a fost internat de urgență într-un spital din Monte Carlo din cauza unor probleme cardiace. Silvio Berlusconi se afla în orașul francez Valbonne, în apropiere de Nisa, când a avut această problemă cardiacă.

Medicul fostului premier, Alberto Zangrillo, a declarat că Berlusconi a fost internat de urgență într-un spital din apropiere, pentru că ar fi fost riscant să fie adus înapoi în Italia.

Berlusconi a fost contaminat cu noul coronavirus în luna septembrie şi a fost internat cu pneumonie în spitalul San Raffaele din Milano. Atunci, fostul prim-ministru a declarat, la ieșirea din spital, că „a fost poate cea mai dificilă încercare a vieţii mele”.

Fostul premier Italian, în vârstă de 84 de ani, a fost premier al Italiei în trei rânduri, ultima dată în perioada 2008-2011.