Berceni, Otopeni și Brănești, a intrat în carantină pentru 14 zile
Featured, Ultima Ora

Berceni, Otopeni și Brănești, a intrat în carantină pentru 14 zile

Prefectura Ilfov a anunţat, joi seară, că localităţile Berceni, Brăneşti şi Otopeni intră în carantină, la ora 22:00, petru o perioadă de 14 zile.

”Ca urmare a analizei de risc efectuată de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Ilfov şi a avizului Institutului Naţional de Sănătate Publică, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a adoptat în şedinţă extraordinară: Hotărârea nr. 31 din 18.03.2021 privind propunerea instituirii măsurii de carantinare zonală pentru comuna Berceni, cu satul aparţinător Berceni, judeţul Ilfov; Hotărârea nr. 32 din 18.03.2021 privind propunerea instituirii măsurii de carantinare zonală pentru comuna Brăneşti, cu satele aparţinătoare Brăneşti, Islaz, Pasărea şi Vadu Anei, judeţul Ilfov; Hotărârea nr. 33 din 18.03.2021 privind propunerea instituirii măsurii de carantinare zonală pentru oraşul Otopeni, judeţul Ilfov”, a transmis, joi, Prefectura Ilfov.

Şeful DSU, Raed Arafat, a emis ordinele de carantinare, începând de joi, de la ora 22:00, pentru o perioadă de 14 zile.

Potrivit deciziei autorităţilor, sunt carantinate şi localităţile aparţinătoare. În Berceni, rata dde incidenţă este de 7,18 la mie, în Brăneşti 6,38 la mie, iar la Otopeni 7,04 la mie .