Cererea sa de eliberare condiţionată va fi judecată, astăzi, la Tribunalul Olt

  Bercea cere eliberarea

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a solicitat Tribunalului Olt eliberarea condiţionată, revizuirea pe fond a cauzei privind tentativa de omor calificat în care a fost condamnat la 8 ani şi 9 luni închisoare precum şi aplicarea legii mai favorabile, conform Noului Cod de Procedură Penală. Cererea sa de eliberare condiţionată va fi judecată, astăzi, de către magistraţi.

Primul termen în dosarul în care Bercea Mondial cere revizuirea pe fond a cauzei privind tentativa de omor calificat a fost stabilit de Tribunalul Olt pentru data de 10 iulie.

Sandu Anghel a fost condamnat definitiv de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la 8 ani şi 9 luni închisoare pentru tentativa de omor calificat, după ce în 2011 şi-a înjunghiat unul dintre nepoţi, pe Ionuţ Anghel, în urma unei altercaţii care a avut loc într-un bar din oraşul Drăgăneşti-Olt. Ionuţ Anghel a ajuns în seara zilei de 17 februarie 2011 la Spitalul de Urgenţă Craiova cu răni grave produse cu un cuţit. Victima l-a indicat atunci drept agresor pe Sandu Anghel. După ce Bercea Mondial a fost arestat preventiv şi dosarul a ajuns la Tribunalul Olt, victima şi-a schimbat declaraţia, afirmând că nu l-a înjunghiat unchiul său, Sandu Anghel.

În timpul procesului, Bercea a susţinut că este bolnav şi suferă de afecţiuni psihice, boli interne şi nu poate suporta regimul de detenţie şi a cerut în repetate rânduri înlocuirea măsurii arestului preventiv cu interdicţia de a părăsi localitatea. În mai multe rânduri Tribunalul Olt a admis cererile lui Sandu Anghel de înlocuire a măsurii arestului preventiv, însă de fiecare dată procurorii au contestat deciziile respective şi Curtea de Apel Craiova a admis contestaţiile procurorilor.

Sandu Anghel mai are o condamnare definitivă de doi ani închisoare cu executare pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, decizie dată în aprilie 2013 de instanţa supremă.