Actualitate, Stiri

Bercea Mondial: Sacii cu bani ajungeau la Traian Băsescu

Anghel Sandu, zis Bercea Mondial, a declarat înainte de a intra în sala de judecată că banii pe care susţine că i-a dat lui Mircea Băsescu ajungeau, de fapt, la şeful statului.

bercea_mondial_17949800

Bercea Mondial, atac dur la preşedintele României: banii care au ajuns la Mircea Băsescu erau destinaţi lui Traian Băsescu.

Întrebat pentru cine erau sacii cu bani, Bercea Mondial a răspuns că erau pentru Traian Băsescu: “Pentru Băsescu. Pentru Traian, nu pentru Mircea. Ce, el nu ştie?”, a spus interlopul.

Curtea de Apel Piteşti judecă joi contestaţia depusă de interlopul Bercea Mondial la măsurile magistraţilor în dosarul în care este acuzat că a încercat să mituiască un gardian de la Penitenciarul Colibaşi.

Sandu Anghel a fost adus în faţa instanţei şi marţi, unde a  făcut scandal încă de când a fost dat jos din dubă. Acesta a lansat acuzaţii extrem de grave. “Ăsta-i un şantaj al lui Băsescu să nu fac denunţul, sacii de euro care mergeau în port la Constanţa. Mi-a astupat gura cu scandalul ăsta”, spunea Bercea Mondial.

Curtea de Apel Piteşti a admis marţi amânarea judecării contestaţiilor formulate de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, şi fiica sa, Izaura Anghel, faţă de măsurile preventive dispuse de Tribunalul Argeş în dosarul mituirii unui agent de la Penitenciarul Colibaşi.

Amânarea a fost admisă în baza unei cereri depuse la dosarul cauzei de avocatul ales al celor doi, care motiva că nu se poate prezenta la proces mai devreme de ora 15.00. După ce inculpaţii au refuzat să fie reprezentaţi de un avocat din oficiu, instanţa a stabilit un nou termen pentru data de 25 septembrie, la ora 8.30.

Tribunalul Argeş a dispus, pe 18 septembrie, luarea măsurii arestului la domiciliu în cazul Izaurei Anghel, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă şi dare de mită. Instanţa a admis, în acelaşi dosar, propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş privind arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile a inculpatului Sandu Anghel, care deja execută o pedeapsă privativă de libertate în Penitenciarul Colibaşi.

În cazul Izaurei Anghel, Tribunalul Argeş a dispus luarea măsurii arestului la domiciliul din oraşul Drăgăşani, judeţul Olt, pentru o perioadă de 30 de zile.

Sandu Anghel şi Izaura Anghel sunt acuzaţi că au încercat să mituiască un agent de la Penitenciarul Colibaşi, potrivit unui comunicat transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş.

Sumele de bani urmau să-i fie remise agentului prin intermediul Izaurei Anghel. Ulterior, Bercea Mondial a luat legătura telefonic cu fiica sa şi i-a cerut să-l contacteze pe agent şi să se întâlnească cu acesta.

Sandu Anghel a fost condamnat definitiv de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la 8 ani şi 9 luni închisoare pentru tentativa de omor calificat, după ce în 2011 şi-a înjunghiat unul dintre nepoţi, pe Ionuţ Anghel, în urma unei altercaţii care a avut loc într-un bar din oraşul Drăgăneşti-Olt. El îşi execută pedeapsa în Penitenciarul Colibaşi.