Actualitate

BERCEA MONDIAL A TRECUT IN CLASA A 5-A!

Bercea Mondial a trecut in clasa a 5-a. Stiu, v-am spus-o inca din titlul, dar m-am repetat pentru ca si eu m-am ciupit, sa pot crede. La cei 48 de anisori ai sai, interlopul sta cuminte in banca, isi face temele, iar atunci cand stie lectia, sta cu manuta sus, sa fie scos la tabla. Bercea Mondial s-a facut cuminte, ii place sa citeasca, deocamdata „Punguta cu doi bani” si „Fata babei si a mosului”. El nu copiaza dupa colegi la extemporale si a invatat sa scrie si cu litere mici, nu numai cu majuscule. In ropotul de aplauze al „elevilor”, Bercea si-a scris numele corect, deci e pe drumul cel bun.

Daca este silitor si nu fuge de la ore, a fost o gluma, nu prea poate, deci daca-si vede de carte si caiete, Bercea ar putea sa faca la 56 de anisori chiar o facultate, pe care s-o termine la 60. Daca face medicina, se duce mai sus cu anii, pentru ca la medicina inveti mai mult, existand sansa nesperata sa te faci primar (vezi cazul Oprescu!).

Fiind o mare familie, Bercea este coleg cu fiul sau, Florin Anghel, aflat si el în închisoare. Florin este mai necopt, are 26 de ani si este elev abia in clasa a 3-a. El face punctele, liniile si bastonasele cel mai corect. Dupa ce vor termina cu invatatul cititului si scrisului, tatal si fiul vor sa scrie si niste carti, despre exhaustivul incomensurabil al lui Friedrich Nietzsche. Da bine la CV si scade perioada detentiei…  

blank
blank