Fotbalistul francez Benjamin Mendy, vedeta campioanei Manchester City, rămâne în preventiv, au decis judecătorii, după ce fundașul a compărut vineri în fața instanței cu patru acuzații de viol și una de agresiune sexuală, informează BBC.

Faptele pentru care este acuzat sportivul în vârstă de 27 de ani se referă la presupuse agresiuni asupra a trei tinere, dintre care una minoră, pe care Benjamnin Wendy le-ar fi comis din octombrie 2020 și până luna aceasta, la domiciliul său din Cheshire.

Arestat de poliție, Benjamin Mendy a compărut vineri în fața judecătorilor și a vorbit doar pentru a-și confirma numele, adresa și data nașterii. Nu a fost făcută nicio pledoarie în momentul în care fotbalistului din Premier League i-au fost aduse la cunoștință oficial acuzațiile, notează BBC.

El era vizat și de o acuzație de încălcare a condițiilor de eliberare pe cauțiune, dar acuzația respectivă a fost retrasă în instanță.

De naționalitate franceză, procedurile judiciare i-au fost comunicate internaționalului prin intermediul unui traducător.

El nu a lăsat să transpară niciun semn că ar fi afectat emoțional în momentul în care a fost scos din instanță însoțit de doi ofițeri poliție, la sfârșitul audierii, și urcat în camioneta poliției pentru deținuți.

Judecătorul districtual a înaintat cazul către Tribunalul Regal din Chester, unde Mendy urmează să fie audiat la 10 septembrie.

Într-o declarație transmisă joi, clubul Manchester City a anunțat că l-a suspendat pe jucător până la finalizarea anchetei. Benjamin Mendy a fost transferat în 2017 de la Monaco la Manchester City cu o sumă record pe atunci pentru un fundaș: 52 de milioane de lire sterline. Manchester City este campioana en-titre a Premier League.