Life

Beneficiile unei vieţi bogate în erotism

Beneficiile sexului pentru sănătatea ta sunt multiple şi sunt un motiv în plus care să te convingă să ai o viaţă sexuală activă, recomandată de medici şi pentru o viaţă mai lungă.

Newlywed couple during sex act in bedroom

Rol important în slăbire şi înfrumuseţare
Chiar dacă nu poate înlocui complet exerciţiile fizice într-un regim de viaţă echilibrat, sexul te ajută să arzi între 75 şi 150 de calorii în numai 30 de minute.DHEA (dehidroepiandrosteron) este un compus chimic produs în timpul sexului care are efecte şi asupra frumuseţii tale. Acesta contribuie la sănătatea şi frumuseţea tenului feminin.

 
Ajutor pentru imunitate şi prevenirea bolilor cardiace
Ca să te protejezi de viroze, poţi consuma suplimente alimentare şi vitamine, dar şi sexul are un rol foarte important: creşterea nivelului de imunoglobulină A, un anticorp cu efecte benefice asupra sistemului imunitar.
Sexul joacă un rol foarte important şi în prevenirea bolilor cardiace. Prin creşterea pulsului şi a tensiunii arteriale, o viaţă sexuală activă îţi scade riscul de atac cardiac.

Leac pentru durere şi insomnie
Când suferi cu adevărat de durere de cap, sexul este tocmai ce îţi trebuie pentru a te simţi mai bine. Studiile de specialitate au arătat legătura dintre endorfine şi oxitocină, hormoni produşi în timpul sexului, şi ameliorarea durerii. Relaxarea din timpul sexului şi al orgasmului ajută organismul şi să lupte împotriva insomniei. Odată cu scăderea nivelului de stres şi cu relaxarea profundă, vei avea parte de un somn mai odihnitor dacă te culci satisfăcută.
blank
blank