Pe lângă spermatozoizi, lichidul seminal conţine substanţe nutritive, ce au efecte pozitive…

60386459

… asupra sănătăţii tale fizice şi mentale.

Lichidul seminal alungă depresia

Potrivit unui studiu realizat pe 293 femei, lichidul seminal are un efect antidepresiv. Cercetările arată că femeile care nu folosesc prezervativul în timpul sexului se bucură de beneficiile substanţelor nutritive şi îşi micşorează riscul apariţiei depresiei.

În studiul de faţă femeile care nu utilizau prezervativul, ci o altă metodă de protecţie, au avut o stare emoţională mult mai bună decât femeile care foloseau de regulă prezervativul sau care nu întreţineau relaţii sexuale, arată psychologytoday.com.

Mai mult, cercetătorii au extins teoria, susţinând că aceste beneficii provoacă dependenţă, din pricina substanţelor conţinute de lichidul seminal.

Mai precis, lichidul seminal conţine hormoni care-ţi influenţează starea de spirit precum: testosteron, estrogen, progesteron, prolactină, dar şi prostaglandine.

Aceşti hormoni sunt absorbiţi de pereţii vaginului, ajung în sânge la câteva ore după partida de sex şi îţi atenuează stările depresive sau, deopotrivă, îţi oferă o stare bună de spirit, arată associatedcontent.com.

În cadrul studiului s-a remarcat însă şi o “stare de sevraj” la femeile care nu utilizau prezervativul şi se bucurau de beneficiile lichidului seminal. Ele au recunoscut în număr cel mai mare că iniţiază partide de sex.

Astfel, s-a ajuns la concluzia că, în cazul lor, există o dorinţă sexuală mai acerbă manifestată între două partide de sex, fapt ce sugerează o dependenţă.

Lichidul seminal coboară tensiunea sangvină

Potrivit unui studiu, femeile care fac sex oral, fără să se retragă în momentul ejaculării, îşi dimunează riscul de a face Preeclampsia, o boală care apare în urma creşterii tensiunii sangvine şi care are o anumită incidenţă în cazul femeilor însărcinate, arată msnbc.com.

Lichidul seminal îţi oferă substanţe nutritive

Cantitatea de lichid seminal per ejaculare conţine aproximativ 150 de mg proteine, 6 mg lipide, 11 mg carbohidraţi, 3 mg colesterol şi multe alte substanţe nutritive ca: zinc, potasiu, vitamina C şi B, calciu, acid citric, creatină, fructoză, acid lactic, magneziu, fosfor, sodiu şi seleniu.

Printre beneficiile substanţelor amintite se numără şi fortificarea sistemului imunitar sau întreţinerea ţesuturilor şi a muşchilor.

Ei bine, dacă vei consuma de cinci ori pe săptămână o cantitate  de lichid seminal echivalentă unei ejaculări îţi asiguri proteine- 38% din cantitatea zilnică recomandată, zinc- 40%, vitamina B12- 57% şi carbohidraţi-16%, arată blameitonthevoices.com.

Lichidul seminal îţi îngrijeşte tenul

Unii producători de cosmetice introduc lichidul seminal în compoziţia cremelor de faţă.

Potrivit sementherapy.com, lichidul seminal aduce numeroase beneficii tenului: reduce ridurile, îmbunătăţeşte elasticitatea pielii şi o hidratează şi, nu în ultimul rând, îndepărtează acneea.

În unele triburi lichidul seminal simbolizează maturitate sexuală, tinerii consumând respectivul lichid pentru a deveni bărbaţi.