Featured, Life

Beneficii pe care le are sexul asupra sănătății corpului tău

Te simți vinovată pentru că îți plac nopțile pasionale? Nu ar trebui! S-a demonstrat de-a lungul timpului că sexul are beneficii surprinzătoare asupra sănătății corpului nostru. Atât sexul, cât și masturbarea pot să-ți îmbunătățească atât starea mentală, cât și cea fizică.

Este perfect normal să-ți explorezi sexualitatea și să te simți bine în acest timp. Nu trebuie să te simți vinovată în niciun fel. Iar dacă totuși ai nevoie de motive pentru a nu te condamna că nopțile pasionale ți-au cam ocupat timpul în ultima perioadă, îți oferim câteva exemple de privilegii pe care sexul, excitarea și orgasmul le au asupra sănătății tale.

Iată doar șase dintre beneficiile pe care le are sexul asupra sănătăţii.

Femeile care fac sex mai mult au o memorie mai bună
Un studiu recent din Archives of Sexual Behavior arată că, cu cât femeile fac sex mai des, cu atât vor memora mai ușor cuvinte. Cercetătorii cred că sexul stimulează creșterea celulelor în zona creierului care stochează amintirile.

Sexul reglează tensiunea arterială
Femeile cu vârsta cuprinsă între 57 și 85 de ani, active sexual, cel mai probabil nu vor suferi de hipertensiune, conform unui studiu din Journal of Health and Social Behaviour. Și se pare că, pe măsură ce îmbătrânești, sexul devine din ce în ce mai excitant.

Sexul îți poate îmbunătăți încrederea în sine
În ciuda stereotipului care spune că sexul spontan este îngrijorător pentru femeile tinere, un studiu demonstrează că studentele care au avut mai multe relații sexuale și s-au bucurat de ele, au avut o încredere în sine mai mare decât de obicei. În cazul opus, dacă sexul nu a fost bun, beneficiile nu au mai venit, motiv pentru care trebuie să fii foarte onest în ceea ce privește dorințele tale.

…la fel și masturbarea
Un alt studiu arată că femeile care se masturbează des sunt mai fericite cu corpul lor. Din toate beneficiile sexului, cine se gândea că a te simți singură bine cu tine te-ar putea ajuta atât de mult?

5. Sexul și masturbarea pot îți pot îmbunătăți aptitudinile fizice

Atleții care se masturbează sau fac sex mai des, au o viteză mai mare, sunt mai agili și mai puternici. De asemenea, sexul înainte de o competiție este considerat ori că nu are niciun efect asupra atletului sau dimpotrivă, îi oferă o îmbunătățire a aptitudinilor fizice.

6. Plăcerile sexuale eliberează hormoni de fericire

Orgasmul declanșează endorfine precum dopamina și oxitocina, și nu este nevoie să ajungi la climax pentru a experimenta aceste beneficii, este suficient să fii excitată. Aceleași endorfine pot ameliora crampele – un alt motiv pentru care nu ar trebui să stai departe de sex în timpul perioadei menstruale.

blank
blank