Autoritățile belgiene și-au actualizat lista referitoare la regimul călătoriilor și au pus mai multe zone din România pe lista roșie, mai multe zone ceea ce înseamnă că pentru cetăţenii români care vin în Belgia a pus pe lista roșie zone vor fi obligatorii carantina timp de 14 zile și efectuarea unui test PCR, potrivit Ministerului Afacerilor Externe al Belgiei. Măsura intră în vigoare de vineri, 14 august.

Începând de azi, în zona roșie sunt incluse următoarele regiuni/ județe:

– București-Ilfov (București, Ilfov);

– Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj);

– Nord-Est (Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui);

– Centru (Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu);

– Sud-Est (Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea, Vrancea);

– Sud-Muntenia (Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman);

– Sud-Vest Oltenia (Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea);

– Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj).

Belgia a pus pe lista roșie mai multe județe din românia. Celelalte județe ale României (regiunea Vest – Arad, Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș), rămân în zona portocalie.

Persoanele care vin în Belgia din regiunile/ județele încadrate în zona roșie sunt obligate să intre în autoizolare la domiciliu și să efectueze un test molecular (tip PCR) pentru depistarea infecției cu COVID-19. Testul este efectuat de autoritățile belgiene. Călătorii sunt rugați să contacteze medicul curant care dispune testarea.

În ceea ce privește călătoriile din Belgia în România, deplasările către regiunile încadrate în zona roșie nu sunt permise.