FCSB traversează o perioadă excelentă, iar acum echipa patronată de Gigi Becali pare că a trecut peste startul dezamăgitor de sezon şi dă impresia că este din nou mare favorită la titlu.

FCSB merge perfect în Liga I, unde are patru victorii consecutive, iar acum roş-albaştrii sunt la trei puncte în spatele liderului Universitatea Craiova. Pe lângă schimbarea de pe banca tehnică, din luna iulie, când Bogdan Argeş Vintilă a fost înlocuit de tandemul Toni Petrea-Thomas Neubert, jucătorii celor de la FCSB mai au acum un plus în lupta la titlu, spre deosebire de sezoanele anterioare.

Roş-albaştrii au scăpat şi de criticile patronului. Gigi Becali şi-a anunţat retragerea din viaţa publică şi, momentan, s-a ţinut de cuvânt. Patronul de la FCSB n-a mai ieşit la declaraţii la emisiunile de televiziune, n-a mai mers la meciurile echipei şi a preferat să stea departe de tot ce înseamnă fotbal. În plus, sport.ro a dezvăluit că latifundiarul din Pipera are planuri mult mai mari pentru viitorul apropiat.

Dezamăgit de evenimentele petrecute în ultimul an, Gigi Becali se pregăteşte să părăsească oraşul Bucureşti. În urmă cu o lună, patronul de la FCSB a primit o lovitură importantă, când Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins cererea prin care latifundiarul din Pipera spera la o reabilitare judecătorească, acesta neavând dreptul de a vota şi nici de a candida la o funcţie publică. Nemulţumit de clasa politică din România, Gigi Becali are şi alte probleme, conform sursei citate. Una dintre acestea este problema medicală gravă pe care o are la coloana vertebrală şi de care specialişti din ţară nu au reuşit să îl scape.

În plus, FCSB a pierdut proces după procesc în luptele din instanţă pe care le-a avut cu CSA Steaua, iar acest lucru a afectat şi rezultatele echipei. Roş-albaştrii n-au mai luat titlul din 2015, iar în grupele cupelor europene n-au mai evoluat în ultimele trei sezoane. Toate aceste probleme l-au determinat pe Gigi Becali să ia o decizie radicală şi să se retragă la mănăstire, în timp ce FCSB va rămâne pe mâinile lui Vasile Geambazi, Marius Ianuli şi ginerele Mihai Mincu.

În ultimii ani, Gigi Becali a donat zeci de milioane de euro către locaşuri de cult ortodoxe, iar acum patronul de la FCSB a vizitat mai multe mănăstiri pentru a-şi alege locul unde să se retragă. Însă nu înainte ca lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului să fie finalizare, iar preferata lui Gigi Becali este Mănăstirea Frăsinei.