Dacă medicul consideră că este necesar, spitalele COVID-19 pot să ofere tratament oral cu antiviral fără costuri pentru pacient, a precizat dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta. Bună, România!” cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, unde a atras atenția că antibioticul nu face parte din schema de tratament pentru COVID-19.

Beatrice Mahler, declară la o televiziune: Consumul de medicamente este foarte mare, facem aprovizionarea aproape zilnic

Întrebată dacă e totul în regulă la Institutul Marius Nasta în ceea ce privește stocurile de medicamente, Beatrice Mahler a explicat: „Avem medicamente, dar aprovizionarea o facem aproape zilnic. Consumul este foarte mare. Într-adevăr, prețurile sunt crescute la medicamente, în acest moment, cele mai scumpe medicamente sunt asigurate de Ministerul Sănătății. Sunt medicamente, dar să știți că mulți pacienți ajung atât de târziu încât medicamentele nu mai ajung să își facă efectul. Dacă ar înțelege toată lumea să vină la spital atunci când începe saturația să scadă, să meargă sub 92, ar fi o cu totul altă abordare a șansei lor la viață”.

Medicul spune că ar trebui să ne prezentăm la un spital atunci când saturația scade sub 92-93.

„Este foarte important să ajungă într-o cameră de gardă, să beneficieze de un consult, să primească în primul rând tratament antiviral, nu tratament antibiotic. Avem un exces de consum al antibioticelor, un exces de consum care n-o să ne facă bine pe termen mediu și lung în România”, a adăugat Beatrice Mahler, care a vorbit pe B1 TV și despre presiunea generată asupra spitalelor de felul în care a evoluat criza sanitară.

Referitor la situația stocurilor de antivirale, managerul Institutului Marius Nasta a precizat: „În acest moment, spitalele Covid pot să ofere pacienților tratament oral cu antiviral, dacă medicul consideră că este necesar, fără costuri pentru pacient”.