BAT
Economic, Featured

BAT a contribuit cu peste 7,8 miliarde de lei la bugetul de stat, în primele nouă luni ale anului 2021

BAT a contribuit la bugetul de stat cu 7,8 miliarde de lei în primele nouă luni din 2021, în creștere cu peste 900 milioane de lei (13%) față de aceeași perioadă a anului trecut.

Taxele se ridică la aproape 80% din prețul unui pachet de țigarete, ceea ce înseamnă că țigaretele sunt unul din cele mai taxate produse din România.

În 2020, BAT a vărsat la bugetul de stat circa 9,65 miliarde de lei, ceea ce reprezintă echivalentul a aproximativ 6,5% din veniturile fiscale ale României și a circa 1% din PIB. Totul s-a datorat unei scăderi record a comerțului ilicit, care a coborât – pentru prima dată – sub nivelul de 10%.

”Sunt esențiale menținerea sub control a nivelului contrabandei cu țigări și crearea unui cadrul fiscal predictibil”
BAT are un impact puternic asupra pieței muncii din România – atât direct, cât și indirect -, creând peste 3.000 de locuri de muncă și generând alte 30.000 prin lanțul de distribuție și aprovizionare.

”Suntem dedicați obiectivului nostru de a construi un viitor mai bun (A Better Tomorrow) prin reducerea impactului afacerii noastre asupra sănătății. Ne-am angajat să continuăm investițiile în gama noastră de produse cu risc redus și să punem accentul pe prioritățile noastre de sustenabilitate. Dar pentru a putea continua investițiile în România și a asigura venituri sustenabile pentru bugetul de stat sunt esențiale menținerea sub control a nivelului contrabandei cu țigări și crearea unui cadrul fiscal predictibil”, a declarat Frederico Monteiro, directorul Ariei Europa Centrală și de Sud din cadrul BAT.

Fabrica BAT din Ploiești este a doua cea mai mare din Europa a grupului, după ce investițiile totale ale companiei au depășit pragul de 500 de milioane, din 1996 până în prezent.