Actualitate, Stiri

Băsescu transmite un mesaj de condoleanţe preşedintelui Chinei în urma atentatului de la Urumqi

3 (2)

Preşedintele Traian Băsescu a transmis, vineri, un mesaj de condoleanţe preşedintelui Republicii Populare Chineze, Xi Jinping, în urma atentatului terorist petrecut joi, la Urumqi, informează Administraţia Prezidenţială.

“Doresc să vă adresez, în numele meu personal şi al poporului român, sincere condoleanţe pentru victimele atentatului terorist comis la Urumqi, capitala regiunii autonome chineze Xinjiang. Suntem alături de familiile celor care şi-au pierdut viaţa în acest tragic incident şi sperăm că cei care se fac vinovaţi de atentatul terorist vor fi condamnaţi în numele legii”, se arată în mesajul transmis de preşedintele Băsescu, potrivit comunicatui remis de Administraţia Prezidenţială.

Şeful statului asigură de asemenea de întreaga solidaritate cu eforturile comunităţii internaţionale de a eradica terorismul.

“Totodată, doresc să vă încredinţez de întreaga noastră solidaritate cu eforturile comunităţii internaţionale de a eradica terorismul şi de a apăra, prin toate mijloacele de care dispunem, valorile fundamentale care definesc o societate democratică, de a contribui la edificarea unei societăţi dezvoltate care să asigure pacea şi prosperitatea tuturor cetăţenilor săi. Am convingerea că suntem datori să asigurăm aceste deziderate popoarelor noastre şi, în acest sens, devine imperativă cooperarea pentru o lume mai sigură, care să respecte pluralismul şi dialogul. Asigurându-vă de întreaga noastră compasiune în faţa acestei grele încercări, vă rog să primiţi, stimate Domnule Preşedinte, expresia înaltei mele consideraţii”, se mai arată în mesaj.

Cel puţin 31 de persoane au fost ucise într-un atentat comis joi la Urumqi, capitala regiunii majoritar musulmane Xinjiang, confruntată cu un conflict separatist.