Ioan Rus a depus jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Transporturilor

 Ponta Cotroceni

Noul ministru al Transporturilor, Ioan Rus, a depus jurământul de învestitură, miercuri seară, la Cotroceni, în Salonul Ambasadorilor, în prezenţa preşedintelui Traian Băsescu, a premierului Victor Ponta, a ministrului de Interne şi a unor consilieri din Administraţia Prezidenţială.

Victor Ponta nu a fost însoţit de Călin Popescu Tăriceranu, preşedintele Senatului, şi de Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, deşi cei doi oameni de stat au primit invitaţia la ceremonie. Astfelcă, premierul a stat singur, într-o parte a salonului, departe de preşedintele Băsescu.

Rus a citit jurământul şi apoi a dat mâna cu preşedintele Traian Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a ţinut un scurs discurs: “Aş vrea să vă atenţionez că mergeţi într-un minister cu probleme. Acolo, ar trebui să fiţi atent în mode deosebit la premizele de contractare a Autostrăzii Comarnic – Braşov. Din informaţiile mele, deja s-au produs acte de corupţie. De asemenea, s-au contractat studii de fezabilitate de circa 50 de milioane de euro care nu vor mai fi valabile, mare parte din ele, în doi ani. Dar s-au găsit nişte firme cărora să li se facă cadouri. Am rugămintea să verificaţi cu atenţie lucrurile acestea înainte de a vă asuma derularea mandatului. Cu Loteria nu sunteţi dumneavoastră şi nici cu banii de la Rompetrol, dar poate vă uitaţi la colegii din Guvern. Vă mulţumesc şi vă urez succes”, a spus Băsescu.

Imediat ce a încheiat, Băsescu a părăsit sala, nu înainte de a-l saluta pe ministrul Gabriel Oprea.