IT&C

Basescu ofera exclusivitate jurnalistilor rusi

Basescu ofera exclusivitate jurnalistilor rusi

blankReprezentanti ai presei rusesti, mai exact ai publicatiei “Vocea Rusiei”, au obtinut un interviu in exclusivitate cu presedintele Traian Basescu, primul acordat de catre acesta dupa suspendarea sa. Temele puse in discutie au fost scuturile anti-racheta de pe teritoriul Romaniei si Rusiei, dar si situatia critica in care se afla Romania la aceasta ora, pe marginea scandalului Referendum. “Este clar că ne protejam impotriva unui stat cu potential infinit mai mic sau a unei actiuni teroriste si nu impotriva Rusiei care are mii de rachete. Ce poti sa faci cu 24 de rachete impotriva arsenalului Federatiei Ruse? Carui politician roman credeti ca i-ar trece prin cap sa se apere cu 24 de rachete impotriva Federatiei Ruse? Este o copilarie. Nu se sustine tehnic o astfel de suspiciune.”, a declarat Basescu cu privire la tema scuturilor antiracheta amplasate, dupa spusele oficialilor rusi, impotriva lor.

 

 Traian Basescu a atacat deschis intrebarile jurnalistului rus si a distrus orice urma de speculatiei pe care “Vocea Rusiei” ar fi putut sa o faca, in contextul in care publicatia rusa a scris cateva “articole usturatoare”, in ultimele luni, despre conducerea statului roman. Din afirmatiile dumneavoastra ca este o întelegere intre presedintele Romaniei si Viktor Orban, va întreb mult mai simplu: cum puteti crede ca un presedinte ales isi vinde tara? Cum puteti crede acest lucru? Asta e cea mai jignitoare afirmatie pe care ati putut s-o faceti. Romanii nu-si puteau alege un presedinte care sa-i trădeze. Cum credeti ca un presedinte roman ar da o bucata din teritoriu in afara Constitutiei sa devina autonom sau ce credeti ca-i aici, Transnistria? Nu se poate. Si cred ca macar pentru aceasta afirmatie Vocea Rusiei ar trebui sa-mi ceară scuze. V-o spun in modul cel mai sincer. E prea mult, chiar si pentru un ziar liber, pentru un post de radio liber.”

 

In finalul interviului, Traian Basescu a fost intrebat daca se va intoarce la Cotroceni.Raspunsul acestuia a fost cat se poate de sec si corect. ” Numai Curtea Constitutionala decide. Inaintea deciziei Curtii Constitutionale n-as vrea sa fac nicio apreciere pentru ca ar putea fi considerata o tentativa de a influenta decizia Curtii.”

expresspress.ro

Daca ti-a placut articolul, urmareste-ne pe pagina de Facebook!

blank