Cât a dat pe un hectar şi cât valorează de fapt!

  Traian-Basescu

Preşedintele Traian Băsescu a revenit cu detalii, joi, despre preţul pe care l-a dat pe un hectar de pământ şi cât ar valora el acum.

„Eu am cumpărat de la un italian care, în medie, a dat 2.900 de euro pe hectar. Eu i-am dat 4.500. Şi acum aş putea să obţin un 8.000 de euro pe hectar în zona aceea, este un pământ foarte bun”, a comentat Băsescu.

El a adăugat că „un agricultor vestit” i-a spus: „<Domnule preşedinte, dacă aici se răstoarnă o căruţă cu grâu, iese o recoltă extraordinară, pământul ăsta n-aveţi a-i face nimic, este un pământ bun pentru agricultură>. Acum m-am dus să văd, dacă mi l-a culcat ploaia, dacă mi l-a bătut piatra”. „Deci ai griji când eşti proprietar de pământ”, a mai spus Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că a discutat foarte mult cu băncile şi le-a spus că preţurile la pământ, în România, sunt foarte scăzute, în raport cu Europa.

„De ce nu ne daţi credite, să punem în garanţie pământul, mai punem o casă sau ce mai avem şi ajutaţi-ne să stăm în competiţie cu străinii, care îşi iau credite din ţara lor, cu 2% dobândă, şi vin şi cumpără fără limite”, a spus Traian Băsescu.

Preşedintele a arătat că „băncile sunt pregătite pentru aşa ceva, cu atât mai mult cu cât Fondul de Garantere se implică şi el”.

Ioana Băsescu, fiica preşedintelui Traian Băsescu, a luat, în 9 septembrie 2013, un credit în lei de la CEC Bank, în valoare de 4,6 milioane lei, pentru a cumpăra un teren de 290 hectare din judeţul Călăraşi, împrumut garantat cu soldurile prezente şi viitoare ale unui cont deschis la CEC şi cu terenul agricol achiziţionat.

Citeste si...
Dosarele care îl aduc pe Traian Băsescu în faţa procurorilor