Actualitate, Stiri

Băsescu, dezvăluie detalii despre moşia de la Nana

Cât a dat pe un hectar şi cât valorează de fapt!

  Traian-Basescu

Preşedintele Traian Băsescu a revenit cu detalii, joi, despre preţul pe care l-a dat pe un hectar de pământ şi cât ar valora el acum.

„Eu am cumpărat de la un italian care, în medie, a dat 2.900 de euro pe hectar. Eu i-am dat 4.500. Şi acum aş putea să obţin un 8.000 de euro pe hectar în zona aceea, este un pământ foarte bun”, a comentat Băsescu.

El a adăugat că „un agricultor vestit” i-a spus: „<Domnule preşedinte, dacă aici se răstoarnă o căruţă cu grâu, iese o recoltă extraordinară, pământul ăsta n-aveţi a-i face nimic, este un pământ bun pentru agricultură>. Acum m-am dus să văd, dacă mi l-a culcat ploaia, dacă mi l-a bătut piatra”. „Deci ai griji când eşti proprietar de pământ”, a mai spus Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că a discutat foarte mult cu băncile şi le-a spus că preţurile la pământ, în România, sunt foarte scăzute, în raport cu Europa.

„De ce nu ne daţi credite, să punem în garanţie pământul, mai punem o casă sau ce mai avem şi ajutaţi-ne să stăm în competiţie cu străinii, care îşi iau credite din ţara lor, cu 2% dobândă, şi vin şi cumpără fără limite”, a spus Traian Băsescu.

Preşedintele a arătat că „băncile sunt pregătite pentru aşa ceva, cu atât mai mult cu cât Fondul de Garantere se implică şi el”.

Ioana Băsescu, fiica preşedintelui Traian Băsescu, a luat, în 9 septembrie 2013, un credit în lei de la CEC Bank, în valoare de 4,6 milioane lei, pentru a cumpăra un teren de 290 hectare din judeţul Călăraşi, împrumut garantat cu soldurile prezente şi viitoare ale unui cont deschis la CEC şi cu terenul agricol achiziţionat.

blank