Actualitate

Băsescu, audiat la Curtea Supremă: „E vremea delatorilor”

 
Traian Băsescu a ajuns, joi, la ora 8.50, la Curtea Supremă, unde a fost audiat în dosarul răpirii jurnaliştilor în Irak. Dosarul ar putea fi redeschis după plângerea depusă de Corneliu Vadim Tudor. Fostul şef de stat şi Vasile Blaga sunt acuzaţi de acesta că ar fi oprit o parte din banii oferiţi drept răscumpărare pentru jurnaliştii răpiţi în Irak, în anul 2005.traian_basescu_2_53000400
 
„N-am nicio emoţie. E vremea delatorilor”, a declarat Băsescu la intrarea în sediul ÎCCJ.
Corneliu Vadim Tudor i-a acuzat pe Traian Băsescu şi pe Vasile Blaga, preşedinte al PDL, la acea vreme, că şi-au însuşit o parte din răscumpărarea plătită de statul român pentru eliberarea celor trei jurnalişti români răpiţi în Irak, în anul 2005. Vadim Tudor a afirmat că îşi bazează sesizarea pe afirmaţiile făcute de fostul procuror Ciprian Nastasiu în cartea sa. Suma despre care se vorbeşte este de aproape 4 milioane de dolari.
Dosarul deschis ca urmare a plângerii a primit, iniţial, decizia de neîncepere a urmăririi penale, ca urmare a imunităţii de care beneficia Traian Băsescu.
Dupa Traian Basescu, la Curtea Suprema a venit si Vasile Blaga care insa a dorit sa lase impresia ca nu ia nimic in serios din acuzatii si ca a venit la audieri doar din respect pentru Justitie. Referindu-se la ceea ce a scris fostul procuror Ciprian Nastasiu in cartea sa, Blaga a avut o replica ironica: ” Pe domnul Nastasiu lasati-l in durerea lui”.
blank