Nancy Pelosi
International

Bărbatul acuzat că l-a atacat pe soțul lui Nancy Pelosi a spus că a fost într-o „misiune sinucigașă”

 1 Vizualizari totale,  1 Vizualizari azi

Bărbatul acuzat că a intrat în casa lui Nancy Pelosi și l-a lovit pe soțul acesteia cu un ciocan le-a spus ofițerilor de poliție că se afla într-o „misiune sinucigașă” și că avea o listă a mai multor politicieni și a familiilor acestora.

David DePape, în vârstă de 42 de ani, le-a spus ofițerilor de poliție și medicilor de la reședința lui Nancy Pelosi, că „nu a vrut cu adevărat să-l rănească” pe Paul Pelosi, potrivit documentelor. „Dar, știți, aceasta a fost o misiune sinucigașă”, a spus DePape, conform dosarului. DePape știa că va fi surprins de camerele de filmat din reședința lui Pelosi.

Atacul de la reședința lui Pelosi

Întrebat dacă are alte planuri de atac, DePape a vorbit despre mai multe ținte, inclusiv despre politicieni și despre familiile acestora. DePape se confruntă cu o serie de acuzații, inclusiv cu tentativă de omor, efracție, abuz asupra bătrânilor, atac cu o armă mortală și tentativa de răpire a unui oficial american.

El se confruntă și cu două acuzații de infracțiune din partea Departamentului de Justiție: o acuzație de agresiune a unui membru al familiei a unui oficial american și cu o acuzație de tentativă de răpire a unui oficial.

DePape a pătruns în reședința lui Pelosi vineri, la 2 dimineața, printr-o fereastră din spatele casei. Acesta avea un ciocan în mână. Căutând-o pe Nancy Pelosi, acesta l-a găsit pe Paul Pelosi care dormea într-o cameră. Paul Pelosi a reușit să sune la poliție, moment în care ofițerii de poliție au sosit pentru a-i audia pe cei doi.

Un evenimente politic

DePape îl lovise deja cu ciocanul pe Paul Pelosi când ofițerii de poliție ajunseseră la locul faptei. Ofițerii au descoperit ulterior că DePape a avut în rucsacul său și alt ciocan. DePape a pledat nevinovat pentru acuzațiile aduse împotriva lui. O altă audiere pentru cazul său urma să aibă loc vineri, dar DePape a renunțat la dreptul de a participa.

Dacă va fi găsit vinovat pentru acuzațiile împotriva sa, DePape s-ar confrunta cu 13 ani și opt luni de închisoare pe viață, conform biroului procurorului din San Francisco. Procurorul districtual din San Francisco, Brooke Jenkins, a declarat luni că, pe baza declarațiilor lui DePape după arestarea sa, atacul său de la reședința Pelosi a fost „motivat politic”, potrivit

blank