Actualitate, Featured

Bărbat decedat la Iași după ce i-a explodat o petardă în…gură

Tragedie în județul Iași, în prima zi de Crăciun. Un bărbat din comuna Belcești a murit după ce o petardă i-a explodat în gură.

Noi informații în cazul bărbatului din Iași care a murit după ce i-a explodat în gură o petardă. O vecină a acestuia a sunat la 112 și a anunțat că bărbatul s-a rănit grav.

Din primele informații, ar fi fost vorba despre un gest teribilist în urma unei dispute în familie, care s-a sfârșit însă în mod tragic.

Medicii s-au grăbit la fața locului ca să-i acorde primul ajutor, însă l-au găsit decedat.

Tudor Ciuhodaru, medic primar medicină de urgență, a declarat joi dimineață la Digi24 că „din păcate, viața pacientul nu a mai putut fi salvată și urmează să fie elucidat dacă este vorba despre un accident sau de un suicid”.

El a tras și un semnal de alarmă, deoarece mulți pacienți ajung la urgență din cauza materialelor pireotehnice: „Chiar dacă ajungeți în sala de operație puteți rămâne mutilați”.

„Am fost solicitați în jurul orei 20 pentru un bărbat cu leziuni post explozie de petardă, petardă pe care și-a introdus-o în cavitatea bucală aprinsă. A fost trimisă ambulanța cu medic de la Târgu Frumos, dar din păcate leziunile erau incompatibile cu viața”, a declarat Diana Cimpoeșu, medic șef al UPU SMURD Iași, potrivit Mediafax.

Polițiștii au deschis în acest caz un dosar penal.

„Politiștii s-au deplasat la fața locului, iar din primele cercetări efectuate s-a constatat faptul că bărbatul de 50 de ani, din comuna Belcești, fiind sub influența alcoolului, s-ar fi autoaccidentat cu un articol pirotehnic, iar ulterior a fost declarat decesul acestuia. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”, a declarat Ioana Bîlea, purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

Medicina legală urmează să stabilească dacă bărbatul se afla sau nu sub influența băuturilor alcoolice.