Social, Stiri

Bărbat de 94 de ani: Am fost în război, mi-am văzut un prieten la Jilava. Cum să nu fi votat azi?

Un bărbat de 94 de ani din Buzău a venit să voteze alături de soţia sa, de 84 de ani. Cei doi au fost ajutaţi să se deplaseze de către fiul lor. Bătrânul a declarat că nu a lipsit de pe front, aşa că nu putea să lipsească de la vot.

barbat-de-94-de-ani-am-fost-in-razboi-mi-am-vazut-un-prieten-la-jilava-cum-sa-nu-fi-votat-azi-283933

Damian Şerbu, în vârstă de 94 de ani, a venit la vot duminică, la Şcoala numărul 8 din municipiul Buzău, împreună cu soţia de 84 de ani, care este bolnavă. La ieşirea de la vot, bătrânul a spus că nu putea lipsi într-o zi atât de importantă pentru ţară.

„Mă întrebaţi câţi ani am? Patru ani de război. Atât am”, a spus bătrânul, povestind despre perioada războiului. „Am 94 de ani. Am fost în război, multe mi-au văzut ochii. Am avut un prieten care a făcut o prostie şi care a fost condamnat pe viaţă. Am fost la Jilava şi m-am îngrozit când l-am văzut cu picioarele legate cu o bilă de fier de 20 de kilograme. Am mers pe jos de la Cernăuţi la Bucureşti, cum să nu fi venit astăzi la vot?”, a spus Damian Şerbu, potrivit Mediafax.

Bărbatul a avut şi un mesaj pentru politicieni: „Mergeţi şi vizitaţi şi Cernăuţiul, Bucovina şi Barasabia, că sunt frumoase, nu doar Italia, Olanda, Belgia”.

La rândul ei, soţia bătrânului a spus că, deşi este foarte bolnavă, nu putea lipsi de la vot.

„Trebuia să vin, chiar dacă abia merg. Am băiatul lângă mine şi m-a adus cu maşina. Puteam să solicit şi urna mobilă, dar am ales să vin la vot pe picioartele mele, chiar dacă sunt şubrede”, a declarat femeia.

La aceeaşi şcoală, a votat şi o bătrână de 87 de ani, care abia poate merge, fiind susţinută de o parte şi de alta de copii. „Am venit să votez pentru că e important pentru ţară. Am venit să votez chiar dacă sunt bătrână”, a spus femeia.