Bărbat
Actualitate, Featured

Bărbat de 70 de ani din Vaslui, arestat pentru că și-a bătut copiii cu biciul. Unul dintre ei are 8 ani

Un bărbat în vârstă de 70 de ani din comuna Ibăneşti a fost arestat preventiv, sâmbătă, pentru comiterea infracţiunii de violenţă în familie, au informat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de IPJ Vaslui, în cursul zilei de vineri, Direcţia Generală de Asistenţă şi Protecţia Copilului Vaslui a sesizat Poliţia Municipiului Bârlad cu privire la faptul că doi fraţi minori, în vârstă de 12 şi 8 ani, refuză să se întoarcă la domiciliu din cauza comportamentului violent al tatălui acestora.

″În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Bârlad au stabilit că, pe data de 3 octombrie, pe fondul consumului de alcool, bărbatul de 70 de ani şi-ar fi agresat copiii, în gospodărie, lovindu-i cu un bici în zona gambelor. Ca urmare a agresiunilor, cei doi minori au suferit leziuni traumatice ce necesită până la două zile de îngrijiri medicale pentru vindecare. În acest moment, minorii sunt securizaţi într-un centru de specialitate. Iniţial, faţă de bărbatul cercetat a fost dispusă măsura preventivă a reţinerii, pentru 24 de ore. În cursul zilei de sâmbătă, 9 octombrie 2021, acesta a fost prezentat Judecătoriei Bârlad care a dispus măsura arestării preventive, pentru 30 de zile”, precizează IPJ Vaslui.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii bârlădeni, în vederea probării întregii activităţi infracţionale a unui bărbat, este pus sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad.

blank