International, Stiri

Barbarie! Ce metode foloseşte liderul nord-Corean ca să scape de… rudele incomode!

Unchiul lui Kim Jong-un a fost aruncat într-o cuşcă în care se aflau 120 de câini înfometaţi

unchi jang_song-thaek

Unchiul liderului nord-coreean Kim Jong-un, Jang Song-thaek, şi cinci consilieri apropiaţi ai acestuia au murit după ce au fost aruncaţi dezbrăcaţi într-o cuşcă în care se aflau 120 de câini înfometaţi.

Informaţia a fost publicată iniţial de cotidianul prochinez din Hong Kong Wen Wei Po şi preluată de Straits Times la 24 decembrie, relatează Huffington Post, în ediţia electronică.

Acesta susţine că executarea, denumită „quan jue”, a durat cel puţin o oră şi a fost supravegheată personal de liderul nord-coreean, Kim Jong-un.

În timp ce informaţiile nu pot fi confirmate din surse independente, unii susţin că sursa lor „a acţionat ca o portavoce a Partidului Comunist Chinez, în timp ce alţii s-au întrebat dacă nu cumva ţara se foloseşte de acest ziar pentru a răspândi propagandă împotriva Coreei de Nord.

„Informaţiile oripilante descriu brutalitatea tânărului lider nord-coreean. Faptul că acestea au apărut într-un ziar controlat de Beijing arată că Chinei nu îi mai pasă de relaţiile cu regimul Kim”, afirmă The Straits Times.

Acesta susţine că acuzaţiile oficiale de trădare împotriva lui Jang au implicat China de trei ori.

Jang Song-thaek, unchiul prin alianţă al tânărului lider Kim Jong-un, a fost arestat, judecat în cadrul unui proces expres şi executat la 12 decembrie, fiind acuzat de complot şi corupţie.

blank