Wimbledon 2019  Simona Halep pare a avea un avantaj enorm în perspectiva semifinalei cu Elina Svitolina. Ucraineanca a început turneul departe de forma fizică optimă. Deşi şi-a revenit între timp, o eventuală confruntare foarte fizică ar fi un mare câştig pentru campioana noastră.

Istoria turneului se putea scrie cu totul altfel dacă Margarita Gasparyan, adversara Elinei din turul secund, nu ar fi fost ghinionistă. Gasparyan a fost aproape de victoria carierei, dar a fost forţată să abandoneze din cauza unor crampe. Ulterior, Svitolina a avut probleme şi cu Sakkari, dar în cele din urmă şi-a apropiat victoria.

Elina a arătat în ultimele meciuri mai bine, însă Barbara Schett atrage atenţia asupra unui aspect care poate fi decisiv. Svitolina a venit la All England Club după o accidentare, iar în primele meciuri a fost departe de nivelul fizic optim. Într-o eventuală semifinală lungă cu Simona, ucraineanca va avea un handicap uriaş, mai ales că sportiva din Constanţa a recunoscut că e “fresh, proaspătă”.

“Svitolina a fost accidentată înainte de turneu, abia a reuşit să se antreneze. A venit la Wimbledon fără aşteptări şi treptat s-a simţit mai bine. A avut şi mult noroc, chiar şi ieri, contra Muchovei”, a spus Barbara Schett, la Eurosport.

Wimbledon 2019  Simona Halep, superioară
Independent de cât de lung urmează să fie semifinala, Simona Halep pare a avea un avantaj în raport cu rivala, crede Schett. Asta pentru că fostul număr unu mondial are un joc mai robust, mai consistent. Cele două se aseamănă ca stil, doar că românca e puţin mai valoroasă.

“Elina arată că e o războinică, joacă grozav, se apără perfect şi reuşeşte să dea adâncime mingilor pe care le trimite. Cele două jucătoare au un stil similar, dar cred că Simona Halep e un mic mai bună la fiecare capitol”, a mai spus experta Eurosport.