Bănuieli
International

Bănuieli de corupţie în Parlamentul European: şi Marocul e în vizorul justiţiei

Bănuieli de corupţie în Parlamentul European: Panzeri este bănuit ca a „intervenit politic pe lângă deputaţi europeni în favoarea Qatarului şi Marocului, contra unor plăţi”.

Bănuieli de corupţie în Parlamentul European: De mai multe zile, „Le Soir”, între altele, a dezvăluit dedesubturile anchetei care zguduie Parlamentul European şi care a făcut să cadă o vicepreşedintă a Parlamentului şi l-a văzut pe Marc Tarabella percheziţionat şi suspendat de către partidul lui.

Peste un milion şi jumătate de euro au fost găsiţi cash de anchetatori în Belgia, din care o parte importantă la Pier Antonio Panzeri, deputat european. Banii ar avea originea în Qatar şi de altfel în jurul statului din Golf se concentrează ancheta.

Dar reiese din documentele judiciare obţinute de „Morgen” şi de diferite publicaţii internaţionale (mai multe ziare italiene şi marocane) că şi Marocul, este în vizorul justiţiei. Panzeri, scriu acestea, este bănuit că „a intervenit politic pe lângă deputaţi europeni în favoarea Qatarului şi Marocului, contra unor plăţi”, ceea ce ştiau soţia, fiica şi partenera sa, aceasta din urmă chiar dându-i ordine lui Panzeri în legătură cu modul de cheltuire a banilor obţinuţi.

Soţia sa şi fiica sa ar fi participat la „transportarea cadourilor” care ar fi fost făcute de ambasadorul marocan în Polonia, Abderrahim Atmoun. „Mogen” a încercat să-l contacteze, zadarnic.

„Cuplul Panzeri şi C. a utilizat de exemplu cartea de credit a unei a treia persoane, numite ‘uriaşul’”, reiese din documente. Acest „uriaş” este probabil ambasadorul marocan, chiar dacă nu este menţionat ca atare.

Panzeri şi Atmoun se descriu ca „buni prieteni” pe reţelele de socializare şi se întâlnesc regulat în calitate de copreşedinţi ai unui organism de discuţii între Parlamentul european şi cel marocan, notează lesoir.be.

În 2013, Panzeri l-a vizitat se altfel pe Atmoun în Maroc, însoţit de Marc Tarabella şi, câţiva ani mai târziu, împreună cu partenerul Evei Kaili.

Traducerea Rador

blank