Banca Europeană
International

Banca Europeană oferă sute de milioane de euro în Spania

Banca Europeană oferă sute de milioane de euro pentru companiile din Spania. Suma totală este de 600 de milioane de euro. Din suma totală, jumătate oferă Banca Europeană de Investiții. Cealaltă jumătate provine de la Instituto de Crédito Oficial (ICO) din Spania.

Informația este anunțată printr-un comunicat transmis de Banca Europeană de Investiții (BEI). Comunicatul poartă data de 18 noiembrie 2021.

Companiile din Spania care primesc acești bani sunt întreprinderile mici și mijlocii (Small and medium-sized enterprises, SMEs). Banii le sunt oferiți pentru a-și crește exporturile de produse sau servicii și pentru a se extinde în afara Spaniei. Firmele spaniole sunt astfel ajutate să-și mențină locurile de muncă în contextul actualei crize sanitare și economice.

Spania se confruntă și cu o creștere a prețului la electricitate. De aceea, guvernul de la Madrid a decis să scadă taxele și să plafoneze prețul gazelor.

Banca Europeană oferă sute de milioane de euro
BEI precizează că susținerea întreprinderilor mici și mijlocii este una dintre prioritățile sale în Spania. Peste patru miliarde de euro au fost dedicate acestui obiectiv în anul 2020. Această sumă reprezintă jumătate din activitatea BEI în Spania.

Instituto de Crédito Oficial (ICO) este o structură de stat coordonată de Ministerul Economiei și Transformării Digitale de la Madrid.