Banca Europeană de Investiții (BEI) oferă României 809 milioane de euro pentru mai multe domenii, între care se numără Sănătatea și Educația.

Banca Europeană de Investiții (BEI) oferă României 809 milioane de euro pentru mai multe domenii, între care se numără Sănătatea și Educația.

Învățământul superior, distribuția apei, eficiența energetică și investițiile din sectorul privat din România vor beneficia de peste 809 milioane EUR de noi finanțări de la Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții, convenite cu partenerii publici și privați români în cursul anului 2020.

Angajamentul Grupului Băncii Europene de Investiții a inclus, de asemenea, finanțări specifice pentru a se asigura că companiile românești pot continua să investească și să facă față mai bine provocărilor de afaceri cauzate de pandemia COVID-19.

„Pandemia de coronavirus a făcut din 2020 un an provocator unic pentru România, Europa și întreaga lume. Grupul Băncii Europene de Investiții a adus o contribuție crucială pentru a ajuta companiile din România să reziste mai bine provocărilor economice ale COVID-19 și să permită accelerarea investițiilor prioritare în învățământul superior, sănătate, apă și energie. Cooperarea strânsă dintre Grupul BEI și România a transformat oportunitățile economice, infrastructura prioritară și serviciile cheie din țara noastră. Puterea puternică a viitoarelor angajamente BEI și FEI în România se va baza pe acest palmares impresionant”, a declarat Alexandru Nazare, ministrul român al Finanțelor.


Citeste si...
Cartele prepay răman, înca, la liber. Iată de ce nu se poate aplica măsura cumpărarii cu buletinul, de la 1 ianuarie