Actualitate, Stirea Zilei, Stiri

Azi iubim româneşte!

Ce trebuie să facem de Dragobete pentru a ne merge bine tot anul

Dragobete

A sosit clipa sa uitam ca am importat Valentine’s Day de la americani si sa ne amintim ca avem si noi o sarbatoare a iubirii, autentica si veche de sute de ani.

Astazi este Dragobetele, sarbatoarea in care primim si oferim si noi dovezi de iubire. E adevarat ca sarbatoarea noastra nu e la fel de comerciala ca surata de dincolo de Ocean. Dar este o zi despre care traditia populara spune ca, in functie de ritualurile pe care le respectam, vom avea parte sau nu de dragoste in urmatorul an.

Ziua lui Dragobete, un personaj preluat de la vechii daci, despre care se spune ca este ocrotitorul iubirii, este una in care trebuie sa le declaram dragostea celor pe care ii avem la suflet.

De Dragobete se spune ca trebuie culese florile primaverii si daruite fetelor, musai cu un sarut. Traditia spune ca de Dragobete, fetele trebuie sa se spele pe fata cu apa din ultima zapada.

Atentie domnilor! Nu necajiti astazi fetele. Altfel va asteapta o primavara cu ghinion. In aceasta zi nu avem voie nici sa plangem, pentru ca lacrimile se transforma in necazuri si suparari.

Chiar daca nu credem in aceste superstitii, e bine ca in aceasta zi sa oferim si sa primim iubire. Pana la urma o declaratie de dragoste nu face decat sa aduca un zambet pe buze.

 

blank