Actualitate, Stiri

Avocatul Poporului atacă Codul Insolvenţei la Curtea Constituţională

Decizia finală va aparţine Curţii Constituţionale

avocatul poporului

Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constituţională, indicând excepţia de neconstituţionalitate pentru două articole: articolul 81, alineatul 3 şi articolul 348. Articolul 81 se referă la organizaţiile media care sunt în insolvenţă şi pierderea licenţei celor care nu se află în reorganizare judiciară. Decizia finală va fi luată de Curtea Constituţională a României.

„Avocatul Poporului a ridicat direct excepţia de neconstituţionalitate a art. 81 alin. (3) şi a art. 348 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 91/2013 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă. Argumentele invocate au vizat conformitatea dispoziţiilor legale criticate faţă de art. 1 alin. (5) şi art. 15 alin. (2) din Constituţie, privind obligativitatea respectării Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor, cât şi a neretroactivităţii legii. În calitatea sa de unică autoritate de jurisdicţie constituţională în România, Curtea Constituţională urmează a se pronunţa asupra constituţionalităţii art. 81 alin. (3) şi a art. 34 8 din Ordonanţa urgenţă a Guvernului nr. 91/2013”, se arată în comunicatul de presă al Avocatului Poporului, Anastasiu Crişu.

Insolvenţa va fi similară, de acum înainte, cu falimentul, potrivit noului Cod al Insolvenţei elaborat de către Guvernul Ponta. Cel puţin pentru instituţiile media. Realitatea Media, companie aflată în insolvenţă ar putea fi închisă printr-un act normativ, emis de Guvernul Ponta. Mircea Toma, preşedinte Active Watch, a comentat faptul că în cazul în care se închide o intituţie media nu neapărat că sute de angajaţi rămân fără joburi, ci oamenii rămân fără informaţii.

 

 

blank