Actualitate, Featured

Avocatul Carmen Obârşanu: Nu sunt alte probe în dosar decât că a exitat o tânără pe nume Luiza

Noul avocat al familiei Melencu, Carmen Obârşanu, a declarat, luni, la sediul DIICOT, că în dosar nu sunt probe despre cazul răpirii Luizei, nici măcar cele au apărut în spaţiul public. „A existat o tânără pe nume Luiza. Atâta tot. Nu sunt probe”, spune avocatul.

Avocatul Carmen Obârşanu, care reprezintă familia Melencu în cazul dispariţiei Luizei, fata care a fost luată la ocazie în Caracal şi despre care Gheorghe Dincă a spus că a omorât-o, a declarat, luni, la DIICOT că după ce a văzut dosarul şi-a dat seama că probele sunt „apă sfinţită”.

„Să nu ne împieteze dreptul la a vedea dosarul, de a vedea probele, dar să fie probe, nu maculatură, pe care ne-au prezentat-o vineri (procurorii DIICOT – n.r.), când am venit cu doamna Melencu. Practic, vineri ni s-a prezentat o maculatură, cu acte lipsă, scoase din dosar, chiar dacă am stat în acea cameră de anchetă şi am citit, eu vă spun sincer că ceea ce am găsit acolo pur şi simplu nu m-a îngrozit ca şi duritate a probelor, ci ca… apă sfinţită. Am găsit acte, cele mai recente acte întocmite de procurori sunt din 1 august. Deci niciun fel de acte în afară de cele efectuate de către DIICOT Craiova”, a spus Obârşanu.

Avocatul a precizat că în dosar singurele probe despre Luiza Melencu sunt că „a existat o tânără pe nume Luiza”.

„Sunt foarte puţine probe care se referă la Luiza, doar aşa printre picături, printre dosare. Că a existat o tânără pe nume Luiza. Atât. Nu sunt probe. Îmi aduc aminte că am văzut la tv acel filmuleţ cu Luiza, în care mergea, trecea pe lângă femeia în roşu (…). Ei bine, în niciunul dintre dosarele 1 – 7 nu se află acel film. Nu doar că nu sunt probe care să arate răpirea, dar nici măcar probele arătate în media”, a mai spus Carmen Obârşanu.

Luiza Melencu a dispărut în luna aprilie, după ce s-a urcat într-o maşină de ocazie.

În acest caz, Gheorghe Dincă, în prezent arestat preventiv, a spus că atât pe Luiza Melencu, cât şi pe Alexandra Măceşanu, le-a ucis.